Uue direktoriga Valga gümnaasium ootab uusi õpilasi

10. aug. 2015 - Kommenteeri artiklit

Valga gümnaasium alustab uut õppeaastat uues kohas ja uue direktoriga ning ootab oma ridadesse jätkuvalt ka uusi õpilasi, kellele võimaldatakse vajadusel ühiselamukoht ja makstakse väga heade õpitulemuste eest stipendiumi, vahendas Valga linnavalitsuse pressitalitus kooli teadet.

Tänavu 1. juulist asus Valga gümnaasiumi direktorina tööle Andrus Murumaa. Kooli õppetöö toimub algaval õppeaastal aga aadressil Vabaduse 13, kus viibitakse 2016. aasta sügiseni ehk senikaua, kuni J. Kuperjanovi tänava koolihoonet renoveeritakse.

Kuigi sisseastumiskatsed on lõppenud, on Valga gümnaasiumisse õppima soovijatel veel võimalik sisseastumiseks läbida vestlus kuni 1. septembrini 2015. Kooli kantselei on avatud  augusti lõpuni kell 9–13 aadressil Vabaduse 13. Kool pakub soovijatele ka ühiselamu võimalust. Väga tublidele õppuritele makstakse igakuist stipendiumi.

Koolis on humanitaar-, reaal-, majandus- ja riigikaitsesuund. Esimeses õppijaid ootavad õppekäigud Tallinna ajalooga seotud võistlusmängule ning osalemine meediaprojektis koostöös ajalehega Valgamaalane. Reaalsuunas õppijatel on lootust keemia õpikojas osalemisele ning majandussuunas jätkuvad tööturu koolitused ja töötoad, kus õpitakse, kuidas käituda töövestlusel, teha motivatsioonikirja ning teisi praktilisi oskusi tööturul toimetulemiseks. Riigikaitse ja -siseturvalisuse suuna õpilased hakkavad esmakordselt õppima eelkutseõppekaval, mis põhineb koostööleppel sisekaitseakadeemiaga: 10. klass läbib riigikaitsekursuse, 11. klassi riigikaitse tunde viib läbi politseiüksus, 12. klassi tunde päästeamet. Neid kursuseid saavad valikursustena võtta teiste suundade õpilased.

Kool jätkab tööd UNESCO ühendkoolina ning korraldab oktoobris koostöös Valga muuseumiga linna koolidele maailmaharidusnädala, mille tänavuseks teemaks toit ja toidu raiskamine maailmas. Alates septembrist on koolis ühiskonna ja ajaloo teemaline rändnäitus „Inimõigustest nõukogude ühiskonnas”, mis ringleb Valgamaa koolides  septembrist detsembrini. Kavas on projektid sõpruskoolidega. Plaanitakse osa võtta ühisprojektidest nii kodu- kui ka välismaal. Oodata on külalisesinejaid ja näitusi, õpi- ja töötubasid.

Kolmandat õppeaastat pakub Valga gümnaasium edasiõppe võimalust ka Valga vene gümnaasiumi (alates 1. septembrist 2015 Valga Priimetsa kool) põhikooli lõpetajatele, kes saavad riigikeele kõrval õppida vene keeles matemaatikat, füüsikat, keemiat ning vene keelt ja kirjandust.

Valga gümnaasiumi õpetajad püüavad rakendada tundides jõudumööda rohkem uusi õppemeetodeid. Peaaegu kõik õpetajad jätkavad sügisel õppimist HITSA „Tuleviku õpetaja” koolitusprogrammi  II moodulis. Lisaks osaleb kooli kolmeliikmeline meeskond taas HITSA koolitusprogrammis, II mooduli digijuhi programmis „Haridusasutuse digitaristu arendamine”, milles analüüsitakse kooli digitaristu olukorda ja selle arenguvajadusi, et muuta tunnid atraktiivsemaks ja võimaldada õpilasel tundides aktiivsemalt kaasa lüüa.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!