Algab järjekordne Steni muinasjuttude võistlus!

4. sept. 2015 Krista Kumberg bibliograaf - Kommenteeri artiklit

6. septembril algab taas Steni muinasjutuvõistlus. See päev on Steni sünniaastapäev, seekord neljakümne viies. Noorelt lahkunud ja lapsena humoorikaid ning sõbralikust vaimust kantud loomamuinasjutte kirjutanud poisi vanemad Ann ja Ants Roos annavad nüüd juba 24. korda kirjutamispisikust nakatunud lastele võimaluse oma loominguga välja tulla.

10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid oodatakse 22. detsembrini aadressil Endla tänav 2b–1, 90504 Haapsalu, märgusõna „Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda 1–2 A4-suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2016. aasta aprillis. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.

Ja lõpuks muinasjutt ka: „Elas kord üks väike keel, niisama rikas ja ilus kui suured keeled. Väikesel keelel oli suur mure. Teda ei tahetud enam igale poole. Soovitati istuda kodus köögis, mitte kippuda kõrgete lagede alla professorite ja studioosuste seltsi. Köögis istudes võib aga hoopis kängu ja ajast maha jääda. Seda väike keel ei tahtnud. Läks targa juurde nõu küsima. Tark soovitas tal laste juurde minna ja paluda, et need hakkaksid uusi muinasjutte välja mõtlema ja kirja panema. Nõndaviisi igal aastal. Nii ei lähe väike keel kunagi meelest.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!