August Pulsti õpistu toob koolipäeva pärimusmuusika

18. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

August Pulsti õpistu eesmärk on lihtsustada teed pärimusmuusika juurde. Selleks korraldame aasta ringi kursusi, kontserte ja õpitubasid. Õpetajad on oodatud kursusele „Sisse­juhatus pärimusmuusikasse” ning „Lau­lu­män­gu­de kursusele”.

Väikekannelt ja rahvakannelt saab õppida nii Viljandis pärimusmuusika aidas kui ka Tallinnas rahvakultuuri keskuses. Puhkpilliõpetajaid ootame kursusele „Puhkpill pärimusmuusikas”, kus saab aimu, kuidas kasutada pärimusmuusika repertuaari töös lastega. Lisaks saab õpistus õppida lõõtspilli, näppepille ja parmupilli.

August Pulsti õpistu õpetajad on valmis Eestimaa igasse nurka oma oskuste ja kogemustega külla tulema, rändkursused on suurepärased õppimis- ja enesetäiendamisvõimalused. Valida saab viie kursuse vahel. Need on „Laulumängukursus – sissejuhatus pärimuslike tantsude ja laulumängude maailma”, algajatele mõeldud parmupilli ja väikekandle kursus, kursus „Karjalaste pillid, laulud ja mängud” ning praktiline roopillide valmistamise kursus.

Koolid saavad sel hooajal tellida mitmeid koolikontserte: „Sinasõprus pärimusmuusika ja -pillidega”, „Piirideta pärimus”, „Rahvakalendri tähtpäevad”, „Piirkondlik pärimus: Võru, Mulgi, Seto ja Rannarootsi koolikontserdid”, „Kaasahaarav laulumängude kontsert”. Kairi Leivo juhendab kontsert-õpitoas „Elav regilaul”, kuidas regilaul elama panna, Kulno Malva ja Tõnis Kirsipuga koos saab rütmist rõõmu tunda kontserdil „Keha kui pill, rütm kui mäng”. Lisaks on muusika-aasta puhul võimalik kutsuda koolitundi pärimusmuusik, kes räägib oma lauludest või pillidest ning tutvustab pillide omadusi ja pillilugusid.

Kõigil kontsertidel tutvustakse eesti pärimusmuusikat vahetute elamuste kaudu. See on asjatundlik, süsteemne, kaasahaarav ja rõõmus täiendus õppekavale. Lisainfo www.folk.ee/opistu.

Kairi Leivo

August Pulsti õpistu juhataja

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!