Gustav Adolfi gümnaasiumi lapsevanemad kinkisid koolile bussi

16. sept. 2015 - 2 Kommentaari

Gustav Adolfi gümnaasiumi lapsevanemad kinkisid kooliperele 18-kohalise Mercedes Benz Sprinter bussi, et õpilased saaksid sõita võistlustele ja kultuurisündmustele ning õpetajad töölähetustele.

„Koolielus tuleb õpilastel pidevalt sõita spordi- ja ainevõistlustele, õppekäikudele ja kontserdile-teatrisse. Samuti tuleb õpetajatel ette töölähetusi suuremate gruppidena. Arutades kooli juhtkonnaga, otsustati proovida, kui palju teeks koolielu operatiivsemaks, mugavamaks ja ökonoomsemaks, kui kooli kasutuses oleks oma buss,” ütles GAG vanematekogu esimees Rando Antsmäe.

Nii panidki kümmekond lapsevanemat rahad kokku, lõid Gustav Adolfi Sihtasutuse juurde bussifondi ja ostsid koolibussi, mis on sihtasutuse omandis ega kuulu kooli bilanssi. Samuti ei kaasne koolile seoses bussi ülalpidamisega lisakulusid. Kogu bussi käitamine kaetakse bussifondist.

Bussijuhti tööle ei palgata, sõitma hakkavad vahetustega ja vabatahtlikkuse alusel D-kategooriat omavad lapsevanemad ise. „Küllap leidub iga klassi kohta vähemalt üks isa või vanaisa, kes omab D-kategooria juhiluba. Vaatame, kuidas vabatahtlikud kaasa tulevad, kuid meie kogemuse järgi on vanemad hea meelega õpilastele ja koolile abiks,” lausus Antsmäe lootusrikkalt.

Hiljutise riigikontrolli aruande valguses lisas Antsmäe, et ühiskonnas tuleks mõista, et on oluline teha vahet koolile vabatahtlikult antaval toetusel ja nn varjatud õppemaksul. „Varjatud õppemaksu ei saa ega peagi pidama lubatavaks. Kehtiva seaduse järgi peab õppeprogrammi järgne õppetöö saama korraldatud riigi ja koolipidaja poolt antavate vahenditega. Siiski ei ole õige lugeda mis tahes vormis kooli tegevuste vabatahtlikku toetamist automaatselt varjatud õppemaksu maksmiseks. Loodame, et viimasel ajal meedias ulatuslikult käsitlemist leidnud selleteemalised arutelud ei vähenda inimeste tahet toetada Eesti koolide tegevusi ning seeläbi ka Eesti haridusmaastikku tervikuna,” ütles Antsmäe.

Õpilaste valitud ja ühe lapsevanema juhtimisel grafiti-stiilis kooli sümboolikaga kujundatud buss anti koolile üle esmaspäeval 14. septembri õhtul koolis toimunud lastevanemate koosolekul


2 arvamust teemale “Gustav Adolfi gümnaasiumi lapsevanemad kinkisid koolile bussi”

 1. evald laprik ütleb:

  häbi on lugeda,et gag-le kingiti buss?kui palju oli nõuka ajal
  koolidel autosid busse? Võiks meenutada? Õlid ajad!

 2. Hendrik Agur ütleb:

  Lugupeetav Evald Laprik! Olete endine koolijuht. Õppisin Teie poolt juhitud koolis C. R. Jakobsoni nimelises Gümnaasiumis 9. klassis kaks nädalat ning lahkusin selle tõttu, et karjusite mu peale. Ma ei tolereerinud seda toona, kui olin 14-aastane ning ei saa tigedust täis kommentaari tolereerida ka nüüd, kui olen ise koolijuht.
  Mul on kahju tõdeda, et olete ka oma elu eelõhtul kibestunud ning kuri. Kahju. Targem olnuks mul vaikida. Kogemused Teiega kokkupuudetest on õpetanud mulle seda, kuidas tappa kurjus headusega. Seda olengi püüdnud teha siis, kui vaja.

  Mul oli kahju seda kommentaari siia lisada. Soovin head tervist ning võimalikult palju positiivset mõtlemist!
  Hendrik Agur

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!