Keskkonnaamet kutsub õpetajaid infopäevadele

7. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Keskkonnaamet kutsub lasteaia-, klassi- ja loodusainete õpetajaid, koolijuhte, õppealajuhatajaid, huvijuhte ja teisi huvilisi infopäevadele, kus keskkonnaamet, RMK ja teised keskkonnahariduse edendajad tutvustavad keskkonnahariduslikke programme, looduskeskusi ning võimalust kutsuda spetsialiste õppeasutustesse esinema.

„Sel korral on infopäevade põhirõhk Euroopa Sotsiaalfondi toel valminud õppevahendite ja -materjalide tutvustamisel. Kõik need õppevahendid on abiks keskkonnateemade lõimimisel ning aitavad mänguliselt omandada uusi teadmisi,” ütles Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Infopäevadel saab tutvuda ehtsaid sõnnikunäidiseid sisaldava rannaniidukohvriga, kõneleva pliiatsi abil mängitava Lotte loodusmänguga, korduvkasutatava savimaja mudeliga, õiglase kaubanduse teemalise lauamänguga ning säästlikku tarbimist propageeriva mänguga. Kõiki neid õppevahendeid saab lepingu alusel keskkonnaametist tasuta laenutada.

Lisaks tutvustatakse uusi keskkonnaõpet toetavaid e-lahendusi (Keskkonnakompass, Avastusrada ja e-Loodus), mis on igaühele internetis vabalt kättesaadavad. Esitlemisele tulevad ka filmiklipid, mis on õpetajale abiks keskkonnateemade õpetamisel.

Infopäevad toimuvad maakonnakeskustes 7.–17. septembrini. Osalemine on tasuta, ent eelnevalt tuleb registreeruda vastava maakonna kontaktisiku või elektroonilise lingi kaudu. Infopäevade toimumiskohad, ajad, registreerumisvõimalused ja kontaktisikud leiab keskkonnaameti kodulehelt.

Keskkonnaamet korraldab infopäevi juba seitsmendat aastat. Eelmisel aastal osales 768 õpetajat ja huvilist.

Lisainfot õppevahendite kohta leiab portaalist www.keskkonnaharidus.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!