Miksteater toob lavale nähtamatu poisi

18. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Miksteater jätkab ka üheksandal hooajal rändteatrina, mängides kultuurimajades ning haridusasutustes üle Eesti.

Oktoobri lõpus osaleb Miksteater festivalil „Teater noorele vaatajale 2015” lavastusega „Merele!”. Festivali korraldab ASSITEJ Eesti keskus ning festivali programm koosneb valitud lavastustest lastele ja noortele. „Merele!” on lugu muuseumitöötajatest, kes saavad õhtuti pärast tööd kokku, et teha midagi sellist, mida korralikud ja endast lugupidavad täiskasvanud tavaliselt ei tee – nad mängivad. Aga see pole niisama mängimine. Iga kord toob keegi muuseumi kogudest kaasa ühe maali, mis annab inspiratsiooni uueks mänguks. Seekord seilatakse merele, pea ees vastu tundmatusse. Laval on Maarja Mitt, Tarmo Song ja Kaido Rannik.

Sõnadeta jõululavastus „Pink” (sihtgrupp alates 5. eluaastast) etendub taas novembri lõpul KUMU auditooriumis ning detsembris läheb lavastus ringreisile. „Pink” on liigutav lugu kodutust mehest, kes peab pargipingil oma unistuste jõuluõhtut. Siis aga sekkub tema ellu miski, mis ähvardab ta senise elu pea peale pöörata. Kuidas säilitada väärikus, kui oled elus kaotanud kõik?

Jaanuari lõpus näeb ilmavalgust uus lavastus, mis mõeldud nii lasteaialastele kui ka algklassiõpilastele. Donald Tombergi näidendi „Nähtamatu poiss” toob lavale trupp koosseisus Katrin Kalma, Marko Mäesaar ja Kristo Toots. „Nähtamatu poiss” on lugu ehitaja Matist, õpetaja Sirjest ja Brunost, kes kohtuvad rongi oodates. Bruno on pealtnäha üsna tavaline mees, kes peab üht väga imelikku ametit – ta on lugude jutustaja. Kuna rongi tulekuni on veel aega, ongi paras hetk vesta paar lugu. Rongi oodates elustuvad kolm mõtlemapanevat lugu hoolimisest, mõistmisest, teistega arvestamisest.

Lisateave lavastuste tellimise kohta www.miksteater.ee. Kindlasti tasub teatriga võtta ühendust (miksteater@gmail.com) ja etenduste tehnilistes jm tingimustes kokku leppida.

Miksteater

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!