Millest kirjutab 18. septembri Õpetajate Leht?

17. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Gustav Adolfi gümnaasiumi lapsevanemad kinkisid koolile bussi

Gustav Adolfi gümnaasiumi vanematekogu esimees Rando Antsmäe kirjutab, kuidas rühm lapsevanemaid ostis koolile 18-kohalise Mercedes Benz Sprinteri bussi. Bussi hakkavad juhtima kordamööda lapsevanemad ise.

Koolipäeva pikendus kergendab vanemate rahakotti

Esimese klassi jütside vanematele teeb koolis hakkamasaamisest esialgu rohkem muret, kuidas sisustada lapse aega pärast üürikest koolipäeva. Erinevalt väiksematest omavalitsustest tuleb Tallinna vanemail pikapäevarühma eest igas kuus välja käia märkimisväärne summa.

Süvaõppe lisatundide eest peab tasuma omavalitsus

Raivo Juurak annab ülevaate riigikontrolli infotunnist, kus selgitati, et lapsevanemad ei tohi süvaõppega koolides antavate täiendavate ainetundide eest koolile vabatahtlikke annetusi teha, sest tegemist pole annetustega, vaid haridusteenuse ostmisega. Riigikontroll leidis, et süvaõppe täiendavate tundide eest peab maksma koolipidaja ehk vald või linn.

Tasa! Leviaatan magab

„Tõe teadmise asemel peaks valitsusel igal tegevusalal olema ette näidata valmisolek vähemasti kolme arengustsenaariumi käivitumiseks,” kirjutab Kaarel Tarand. 

Õiguskantsleri vale signaal

„Kui meie ühiskond peab vajalikuks erivajadustega lastele mõeldud koole, siis millest tuleb nii vaenulik suhtumine koolidesse, mis annavad arenguvõimaluse lastele, kes on võimelised õppima keskmisest kiiremini ja paremini?” küsib lapsevanem Olga Saikovskaja.

Nautimise õpetus õppekavasse

„Nautimisõpetuse tunnis võiks teha harjutusi rõõmulihastele, et need juba nooremal generatsioonil ei känguks,” kirjutab Õpetajate Lehe ajakirjanik Sirje Pärismaa.

Eesti keele instituut: jah või ei?

Tallinna teadlaste maja organiseerimisel toimus eelmisel nädalal eesti keele instituudi tuleviku teemal tõsine mõttevahetus. Mis saab EKI-st? Kas tema jaoks peaks riigi eelarves olema eraldi rida – või teha juba eriseadus? Et ei ootaks teda ees ajaloo instituudi saatus, kirjutab Karl Kello.

EHTE tudengid jätkavad Mainoris

Pankrotti sattunud hotelli- ja turismikõrgkooli EHTE tudengid jätkavad õpinguid valdavalt Mainori ettevõtluskõrgkoolis. Aga mis saab pankrotistunud kooli õpetajatest ja õppejõududest?

Kaks kommi matkaja seljakotis

Tallinna Kadaka lasteaia liikumisõpetaja Eve Sepper räägib oma südameasjadest – laste tervisest, matkamisest ja turvalisest liiklemisest.

Mineviku tulevik on muinsuskaitsjate kätes

Eesti riik jõudis muinasvarade kaitse seaduseni juba aastal 1925. Pea sajandipikkuses muinsuskaitsetegevuses on ette tulnud lõbusaid ja kurioosseid seiku. Sõna on muinsuskaitseameti arheoloogiamälestiste esimesel ja kauaaegsel peainspektoril, rikkaliku kogemuspagasiga Ants Kraudil.

Kultuurisündmuse erilehest saab teada, milliseid huvitavaid uuslavastusi, kontserte, näitusi ja filme tasub sügishooajal vaatama minna.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!