Mitmekülgne valik muuseumitunde Tartu Linnamuuseumi Katariina majas

11. sept. 2015 Keiu Telve Tartu Linnamuuseumi haridusprogrammide kuraator - Kommenteeri artiklit

Tartu Linnamuuseumis on algamas uus aasta täis põnevaid haridusprogramme igas vanuses õpilastele.

Muinaslugu muuseumis

Kõige pisematele ajaloohuvilistele oleme töötanud välja programmi „Muinaslugu muuseumis”. Tunni jooksul saab kuulda lugusid peegli taga elavast haldjast, keskaegsetest pika ninaga kingadest, rikka kaupmehe hõbeaardest ning märgilistest ajaloosündmustest. Ekskursioonil on hea võimalus uurida, mis maja see muuseum on ja mida põnevat siit leida võib. Sügisel alustame ka algklassilastele mõeldud ajaloohuviliste klubiga.

Põhikoolinoorte jaoks on linnamuuseum Tartus parim koht saamaks teadmisi keskaegsest hansalinnast. Pakume klassidele selliseid tunde nagu „Mullamaal”, „Keskaegne Tartu” ning „Meistrid, sellid, õpipoisid”. Muuseumitundides õpitakse mitmel moel: rühmatööna, mängides ja etüüde lavastades.

Põhikooli teisele astmele ja gümnaasiumile mõeldud tunnis „Tartu rahu” on osalejatel ajaloosündmusi etüüdidena läbi mängides suurepärane võimalus kinnistada oma ajalooteadmisi. Ajalootekstidega töötades saavad noored haarava ülevaate Tartu rahu perioodist.

Muuseum kohvris

Talvel hakkab Tartu Linnamuuseum regulaarselt käima majast väljas programmiga „Muuseum kohvris. Keskaja inimese maailmapilt ja eluolu”.

Muuseumitundide komplekt koosneb kolmest temaatiliselt üksteist täiendavast muuseumitunnist, mis toetavad 5., 6. ja 7. klassi ajaloo ainekava. Tunnid annavad tervikliku pildi keskaja linnakultuurist Eestis. Tähelepanu pööratakse sellistele teemadele nagu tsunftikord, seisuslik maailm, vaimulik maailm, hansakaubandus, linnade valitsemine, linnade teke Eestis. Tartu näitel avatakse ka Euroopa keskaegset maailmapilti.

Kõiki meie programme on võimalik kohandada klassi huvidele, õppekava läbimisele ning vanuseastmele. Võtke meiega ühendust ning mõtleme, kuidas muuseumi ja kooli jõud parimal viisil ühendada.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!