Õpilastööde konkurss ootab ideid Eesti Vabariigi juubeliks

3. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) kuulutas välja õpilastööde konkursi „Maailmariik Eesti”, kuhu oodatakse digitaalseid töid ideedest, kuidas Eesti saaks maailmas paremini silma paista. Konkursil saab osaleda kahel moel: EENeti arvutijoonistuste võistlusel ning ProgeTiigri ja Laheda Asja digiloovtööde võistlusel.

„Aastal 2018 tähistab Eesti Vabariik oma 100. sünnipäeva. Kutsume üles juba täna välja pakkuma ideid, mis iseloomustavad Eestit maailmariigina ning aitavad meil teiste seas paremini silma paista,” ütles HITSA innovatsioonikeskuse sisutootmise valdkonna juht Inga Kõue. „Meie õpilastel on kindlasti ideid, millega Eestit maailmakaardile viia, ja mida ka teistele näidata. Ehk esitatakse just sellele HITSA konkursile põnev tehnoloogiline leiutis, mis aitab Eestit maailmale tutvustada!”

14. korda toimuvale EENeti arvutijoonistuste võistlusele on oodatud igas vanuses autorid, seni on noorim joonistaja olnud 2-aastane ning vanim 76-aastane. Pilte saab teha kaheksal teemal, valikus on näiteks „Leiutajatekülas sündinud”, „Maailma koristamine algas siit”, „Maailma parim laulupidu” ja „Üks kõigi, kõik ühe eest”. Joonistusi saab esitada 10. novembrini 2015. Pilte hinnatakse neljas vanuserühmas ja võitjad kuulutatakse välja 30. novembril 2015.

Laheda Asja ja ProgeTiigri digiloovtööde võistlusel saab osaleda nii individuaalselt kui ka kuni viieliikmelise meeskonnana, oodatud on õppijad lasteaiast kutsekoolini. Digiloovtööd võistlevad kaheksas kategoorias: animatsioonid, videofilmid, digitaalsed õppematerjalid, tikkimismasinaga loodud käsitööesemed, arvutimängud, mobiilsed äpid, elektroonilised muusikapalad ja 3D-tehnoloogiaga tehtud tööd.

30. novembrist kuni 6. detsembrini 2015  toimuvad digiloovtööde võistluse maakondlikud eelvoorud, igas maakonnas saavad osalejad tagasisidet ja kasulikke soovitusi oma konkursitööde täiendamiseks. Viimistletud konkursitööd peab esitama 29. veebruariks 2016, neist parimate autorid kutsutakse 23. aprillil 2016 toimuvasse finaali Tallinnas Kultuurikatlas. Parimate konkursitööde autoritele on välja pandud uhked tehnoloogilised auhinnad.

Lisainfo ning tingimused leiab veebilehelt konkurss.hitsa.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!