Õppeaastad ja hooajad käivad käsikäes

18. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Sarnaselt koolilastega algab ka Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri aasta tavapäraselt septembris. Koolis nimetame seda õppeaastaks, kontserdi- ja teatrimaailmas aga hooajaks. Kui koolis lõppevad klassid numbriga 12, siis ERSO-l algab sel sügisel juba 89. hooaeg.

Õpilaste silmaringi avardamiseks on Eesti esindusorkestri kavas sel aastal terve hulk noortele suunatud tunniajaseid päevaseid kontserte. Need toimuvad Estonia kontserdisaalis algusega kell 13 ja sobivad väga hästi kas koolipäeva meeleolukaks lõpetamiseks või üheks osaks klassi Tallinna-ekskursioonist.

• PETERBURI SILLAD, 30.10.2015

Kontserdi ühisnimetaja on Peter­buri, Venemaa kultuuripealinn, millega on seotud olnud nii selle kontserdi heliloojad Prokofjev, Rubinstein ja Rahmaninov kui ka ERSO ja orkestri peadirigent Neeme Järvi. Klaveril soleerib Age Juurikas.

• SUPERMAN, 27.11.2015

Kontsert maailma filmimuusika megastaari John Williamsi loomingust, kes on kirjutanud muusika väga paljudele populaarsetele filmidele. Dirigeerib Mikk Murdvee.

• KUJUTA PILTI!, 18.12.2015

Teatraalsete efektide ning animatsioonidega kontserdi peateos on Mussorgski aegumatu „Pildid näituselt”, mida illustreerib Jaapani Walt Disneyks nimetatud Tezuka Osamu samanimeline animafilm. Klarnetil soleerib Kari Kriikku, dirigeerib Olari Elts.

Põhikooli vanema astme õpilasi ja gümnasiste ootame ka ERSO õhtustele kontsertidele, millest võib esile tõsta näiteks 3. veebruaril Narva Geneva keskuses ja 5. veebruaril Tallinnas Nordea kontserdimajas toimuvat kontserti „Planeedid”. Kõrvuti Benjamin Britteni populaarse orkestripille tutvustava teosega „Noorte teejuht orkestri juurde” tuleb ettekandele Gustav Holsti teos „Planeedid” koos kosmoseteemaliste filmide looja Duncan Coppi ja NASA koostööna valminud filmiga „Planeedid – HD Odüsseia”.

Meeleolukat muusika-aastat ja kohtumiseni kontserdisaalis!

Täpsem info ERSO noortekontsertide kohta www.erso.ee/kontserdid-noortele/.

ERSO

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!