President: Õpetajate töö on kõige tähtsam

1. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

President Toomas Hendrik Ilves ütles oma traditsioonilises kooliaasta-eelses pöördumises, et õpetajate töö on kõige tähtsam üldse ja soovis neile jätkuvat armastust oma kutsumuse vastu, tõdedes samas, et kooli ja õppimise keskmes on õpilane, kelle tahtmisest ei sõltu tema asukoht ega lähim kool, mistõttu peab talle parima hariduse andma iga kool.

„Teadmiste avarus, ehk lihtsamalt öeldes hea haridus, on üks meie tugevusi, mida vajame täna ja aastakümnete pärast,” ütles president. Ja lisas: „Kooli ja õppimise keskmes on õpilane. Tema tahtmisest ei sõltu ei tema elukoht ega see, kus ja milline on talle lähim kool. Seega peab igas koolis saama laps tema võimeid, oskusi ja isikuomadusi parimal määral arvestava hariduse. Hariduse, mis annab sisu homsele Eestile.”

„Eesti väga headele õpetajatele soovin jätkuvat armastust oma kutsumuse vastu. See töö, mis homme uuesti algab ja jätkub, on kõige tähtsam üldse,” ütles Ilves. „Ärme kasuta kooli mineku puhul sõna „tööaasta”. Õppimine on siiski avastusi täis lõputu uurimisretk. Selle tulemus ei ole päriselt pärale jõudmine, vaid pidev, otsekui künkalt künkale, järjest kõrgemale ronimine.”

Presidendi sõnul ei ole teisipäeval algav järjekordne kooliaasta ainult lastele, vaid õppimine ootab ka lapsevanemaid, vanavanemaid ja muidugi õpetajaid endidki. Kõigile neile soovis ta püsivust, töökust ja targaks saamise põhilist alusainet – uudishimu, aga ka turvalist kooliteed. Eraldi julgustas president lapsevanemaid olema kannatlikult järjepidevad, suunates oma lapsi hariduse ja teadmiste juurde.

Presidendi kõne täismahus teksti leiab tema veebilehelt www.president.ee ning telepöördumise siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!