Puudutav, aus, naljakas, vahetu – algas NUKU 64. hooaeg

18. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

NUKU teatri kunstiline juht Taavi Tõnisson ütles hooaega avades, et kõige olulisem ühe teatri juures on teater ise. NUKU on oma 64. hooaega alustanud ja loodame edaspidigi olla ausad, vahetud, otsingulised, naljakad, puudutavad. Meie väljakutseterohke hooaja etendused toimuvad peamiselt Auna teatrimajas Pelgulinnas, sest kodusaalides vanalinnas käib ehitus.

Hooaja märksõnad on tugevad klassikalised materjalid ning jõuline visuaal­teatri­tehnikate kasutamine. Gümnaasiuminoortele ja täiskasvanutele on selle hooaja uuslavastuste seas kaks värsket lavalugu. 4. oktoobril esietendub „Lemuel Pitkini demonteerimine”, mis kõneleb inimlikkusest ja äärmuslikest olukordadest. Teine lavastus, Alfred Hitchcocki „Linnud” esietendub 2016. aasta veebruaris. Kindlasti soovitame gümnasistidel tulla vaatama möödunud hooaja märgilist lavastust „Ajarefrään”, kus Helle Laas mängib siiralt, mänguliselt ja haaravalt oma elu lugu. Lavastuse oluliseks võtmeks on 1940. aastate traagilised ajaloosündmused, aga ka teatrimaailma telgitagused ja inimsuhted.

Põhikooliõpilaste repertuaar täieneb samuti kahe uuslavastusega, millest üks esietendub oktoobris ja mida mängitakse mitmel pool üle Eesti (ajakava www.nuku.ee/mujal). Lavastuse „Miisu” loo on kirjutanud Annie Schmidt, keda teatakse peamiselt „Viplala” autorina. „Miisu” kõneleb ajakirjandusest ja ebaõiglusest, tuues vaatajateni noore ajakirjaniku Tibbe ning tema abilise, kassist naiseks muutunud Miisu seiklused ühes väikelinnas.

Publiku eelmise hooaja lemmiku „Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal” juurde korraldame noortele 22. oktoobril aset leidvat mõrvamüsteeriumi. Paari tunni jooksul saavad noored hakata detektiivideks, et ise ühe kriminaalse seiga tagamaade ja põhjuste juurde jõuda. Lisainfo www.nuku.ee/mysteerium.

Algklasse ootame vaatama uuslavastust „Gelsomiina tsirkus”, kus näitleja Sandra Lange mängib köögiriistadest valmistatud nukkudega maha ühe tsirkuseloo. Juba paar hooaega mängitav „Emma ja ajakivi ehk Nukkude teater” sobib samuti algklassidele ja seal näeb tõeliselt kaasahaaravat nii-öelda suurt nukuteatrit kümnete nukkude ja pea kõigi NUKU teatri trupi näitlejatega.

Detsembris etendub Kultuurikatla uues blackbox’is Astrid Lindgreni samanimelisel lool põhinev koguperelavastus „Vaata, Madlike, lund sajab!”. Lindgrenile omase oskusega rääkida tõsistest asjadest ausalt, ent samas kergelt jutustatakse Liisbeti ja Madlikese jõululugu nuku- ja visuaalteatri abiga. Teise jõululavastusena näeb taas menukat „Võlupoodi”, mis oma südamliku, pisut maagilise looga on puudutanud juba paljusid teatrikülastajaid.

Soovitame tutvuda ka meie ühispakettidega teater + muuseum, kus teeme koostööd ajaloo-, linna-, tervishoiu- ja okupatsioonide muuseumiga. Loomulikult on paljusid lavastusi võimalik ühitada NUKU muuseumis toimuvate kohtumiste, õpitubade, ekskursioonide ja -mängudega. Lähemat infot saab NUKU kodulehelt lavastuste ja muuseumi alalehtedelt ja kassa telefonilt 6679 555.

Hannele Känd

NUKU kommunikatsioonijuht

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!