Rakvere Teatri uuendustega sügishooaeg

18. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Rakvere Teatri 76. hooaeg on pidulikult avatud, et veel selle aastanumbri sees vaatajateni tuua neli isesugust lavastust, alates briti romaaniklassikast ning lõpetades lastemuinasjutuga.

Hooaja esimese uuslavastusena jõuab 2. septembril publiku ette rootsi kirjaniku Stig Claessoni romaanile „Sina maga, mina pesen nõud” tuginev lavateos. Sooja ning vaimuka loo Elust ja Vanadusest, Armastusest ja Surmast lavastab Rakvere Teatri näitleja Tarmo Tagamets.

Novembris jõuab lavalaudadele Iris Murdochi samanimelisel kultusromaanil põhinev lavastus „Must prints”, esimene Murdochi lavaversioon Eestis. See on ühelt poolt psühholoogiliselt pinev, samas traagiline suhtedraama, mida käivitab keelatud armastuse motiiv. Gerda Kordemetsa lavastuses mängivad peaosi Hannes Kaljujärv ja Saara Kadak.

Kuigi talv tundub olevat veel kaugel, käivad teatris ettevalmistused kahe detsembris esietenduva uuslavastuse väljatoomiseks. Lastele lavastab teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe klassikalise muinasloo õest-vennast Hansukesest ja Gretekesest, kes sünges nõiametsas ekseldes piparkoogist ja suhkrust imemaja leiavad. Värvikirev ning müstiline lastelugu näitab, kuidas lapsed tänu nutikusele ning kartmatusele metsast välja pääsevad ning kuidas headus võidab kurja. Etenduste järel saavad kõik muinasjutusõbrad temaatilisel jõulumaal Võlumetsas rännata ning oma nupukust proovile panna.

Kargetesse talveõhtutesse toob sumedat salongimeeleolu Erni Kase lavastatud „Romaan”. Klaverimuusika ning raamaturiiulite vahel kohtuvad viis meest ning neid puudutanud tekstid armastusest, kõlavad romantilised laulud. Kes on väitnud, et mehed ei oska olla romantilised – tulgu ning vaadaku järele. Detsembri etenduste külastajaid ootavad kohvikulauad ja suupisted ning joogid.

Lisaks esitleb Rakvere Teater algaval 76. hooajal kahte uut ettevõtmist. „RT matinee” alustab päevaste etendustega, mis teeb teatrikülastuse kergemaks kaugemalt tulijatele, ning eriti suured teatrisõbrad saavad samal päeval vaadata lisaks õhtust etendust. Samuti algab sari „RT vestleb”, kus Erni Kase eestvedamisel saavad huvilised pärast etendust tegijate või asjatundjatega süüvida lavastuse hingeellu.

Rakvere Teater  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!