Riigikogu võttis menetlusse ranitsatoetuse

17. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Riigikogu pressitalituse teatel võeti neljapäeval menetlusse seadusemuudatus, mis puudutab niinimetatud ranitsatoetust ehk kooliaasta alguse puhul riikliku toetuse maksmist koolitarvete ostuks.

Selleks algatati Riiklike peretoetuste seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärgiks on taastada riiklik koolitoetus, mis tagab osaliselt kooliaasta algusega seonduvad kulud koolitarvetele, sh sporditarvetele, kooliriietele või jalanõudele.

Tegemist on üks kord aastas makstava saja euro suuruse lisatoetusega, mille summa põhineb arvestuslikul ranitsa ja muude vajalike tarvikute maksumusel.

Toetust hakataks plaani kohaselt maksma iga 7–16-aastase lapse tarbeks.

Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu menetluse juhtivkomisjoniks määrati sotsiaalkomisjon.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!