Sügis täis kõlavärve

11. sept. 2015 Ele Pajula Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi teabejuht - Kommenteeri artiklit

Eesti Teatri- ja Muusika­muuseumi haridustegevus pakub elamusi mitmekülgse maitsega inimestele väga erinevas vanuses. Kindlasti tasub muuseumil silma peal hoida terve aasta vältel, aga juba sügisesed ettevõtmised näitavad oma variatiivsuses eeskuju.

Tegevust on nii lasteaialastele (programm „Rong see sõitis” sobib ka päris esimeseks muuseumikülastuseks), väikestele kooliõpilastele (programmiga „Helisev muusika” tähistame rahvusvahelist muusikapäeva) kui ka gümnasistidele ja täiskasvanutele (meie kammerlik ekspositsioonisaal muutub oktoobris mitmel korral hoopis teatrilavaks).

Kord nädalas toimuvasse teatrikunstiringi ootame teatrihuvilisi lapsi. Oktoobris jätkub viljakas koostöö Variuse teatriga: 11. ja 12.10 etendub taas aasta muuseumihariduse edendaja 2014 tiitli pälvinud lavastus „Laborant Viiding”. 04.10 esietendub „Unustatud primadonna Els Vaarmann”. Mõlemad lavastused pakuvad huvitava ja inimliku vaate ajaloole, mida mõned meist mäletavad, aga teised päris ette kujutada ei oska. Ajalugu, millele on elu sisse puhutud, pakub hea viisi ilmestada muusika-, teatri-, aga ka aja kulgemise lugu.

Koostöö on võtmesõna meie teistegi ettevõtmiste juures. Koos Tallinna vanalinna muuseumide ja keskustega jagub nii programmilist tegevust („Puust ja punaseks” 4. klassidele) kui ka sisustatakse aega vabamalt linnalaagri vormis. Koos Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli ja Tallinna balletikooliga aitame väiksemate laste muusika- ja balletihuvi kasvatada („Koolilt koolile” programmid). Sügisesel koolivaheajal avab Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum oma uksed aga laste- ja noortefestivalil „Avatud mänguväljad”. Külastusmänguga „Helisev Eestimaa” kutsume klasse üles Eestis reisima ja põnevaid paiku avastama, et toredaid auhindu võita.

Meilt leiab midagi igale maitsele, igale süvenemisastmele!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!