Sügis toob Endlasse Märt Avandi, Meelis Rämmeldi ja Kleer Maibaum-Vihmari

18. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Endla teater kutsub sügishooajal uudistama kolme uut lavastust, kus saab näha uusi Endla teatri näitlejaid. Meelis Rämmeld tegi esimese rolli endlalasena juba suvel esietendunud lavastuses „Midagi tõelist”. Kleer Maibaum-Vihmar ja pealinnast tagasi Pärnusse jõudnud Märt Avandi alustavad proovidega Ingomar Vihmari lavastuses „Tramm nimega Iha”. Jõuludeks jõuab lavale lastelavastus „Kangelapsed”.

Sügishooaja esimene uuslavastus, Lõuna-Aafrika päritolu Athol Fugardi draama „Siin elavad inimesed” esietendub 10. oktoobril. Enn Keerdi lavastus räägib meid kõiki painavast hirmust, et elu läheb mööda meid tõeliselt puudutamata ning et me pole kellelegi vajalikud. Lavastuse peaosas särab Carmen Mikiver.

Ingomar Vihmari käe all jõuab 31. oktoobril Suure saali lavale draamaklassikasse kuuluv „Tramm nimega Iha”. Lavastaja jaoks on Tennessee Williamsi näidendi keskne telg kirjeldamatu õdedevaheline side, mis kunagi ei katke ning püsib tugevamana mehe ja naise suhtest. Lavastuses saab näha Kleer Maibaum-Vihmari, Märt Avandi, Priit Loogi, Kati Ongi jt osatäitmisi.

Lavastaja Laura Mets kogub koos dramaturg Andra Teedega materjali 21. novembril Küünis esietenduva dokumentaallavastuse „45 339 km2 raba” tarvis. Lavastus põhineb Eestist lahkunud eestlaste intervjuudel, kellelt uuritakse, miks nad siit ära läksid, kas nad mõtlevad Eesti peale ja kas nad tulevad tagasi.

Selle aasta jõululavastus on muusikaline lugu Kangelastest ja Kurjuse-Koljatitest. „Kangelapsed” on kirjutanud Endla teatri endine noor näitleja Karl-Edgar Tammi ning lavastus valmib lõplikult koostöös trupiga. Lugu saab alguse sellest, et planeedil Judinad tuleb võimule salakaval Pimeduse Prints, kes tahab rikkuda Maal jõulupühade meeleolu ning viia inimeste hinge pimeduse. Aja-Isand aga läkitab Maale Kangelaste neliku, kes peavad jõuluööl maha otsustava võitluse, kus nad panevad proovile oma supervõimed, et päästa jõulud ning taastada hea ja kurja vaheline tasakaal. Tempokas lavastuses leidub lavavõitlust ja mustkunsti ning kuuleb originaalmuusikat. Kuni 15. novembrini on müügil jõululavastuse sooduspiletid.

Lisainfo www.endla.ee.

Endla teater

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!