Täielikult uuenenud tervishoiumuuseum ootab külastama!

11. sept. 2015 Eesti Tervishoiu Muuseum - Kommenteeri artiklit

Eesti Tervishoiu Muu­seum Tallinna vana­linnas Laial tänaval on nüüd täies mahus taas avatud ja ootab külastajaid. Muuseum on nüüdisaegne, haarav ja hariv õpikeskkond, kus on põnev viibida nii suurel kui ka väikesel muuseumikülastajal.

Anatoomia- ja tervishoiuteemalise püsinäituse „Avameelselt sinu kehast” raames kajastatakse muu hulgas selliseid teemasid nagu hügieen, rasedus ja sünnitus, seksuaalsus, sõltuvusained, elukaar, Eesti meditsiini ajalugu jpt.

Näitlike vahendite mitmekesisus skeemide, vahast või plastist anatoomiliste mudelite ja päris elundite ehk plastinaatide näol võimaldab muuseumikülastajal saada täiusliku pildi inimese sisemusest. Toredat osalemisvõimalust pakuvad elektroonilised ja mehaanilised käed-külge-eksponaadid.

Tervishoiumuuseum pakub juhendatud muuseumituure, laias valikus haridusprogramme ning muuseumimänge. Samuti sünnipäevade ja muude sündmuste korraldamise võimalust.

Lisaks püsinäitusele on oktoobrist üleval National Geo­grap­­hicu fotonäitus „Tuleviku toit”.

Näituse eesmärk on muuta inimesed teadlikumaks toidu ja keskkonna seostest, hoogustada sellealast diskussiooni ning kutsuda kõiki kaasa mõtlema ja oma igapäevaseid toiduvalikuid laiemalt mõtestama. Lisaks mõtlemapanevatele fotodele ning ülevaatlikule teabegraafikale saadavad fotonäitust põnevad töötoad, harivad teemaloengud ning ka huvitav filmiprogramm. Näitus on avatud 9. oktoobrist 28. veebruarini 2016.

Lisainfo ja gruppide külastuste broneerimine telefonil 641 1886 või e-aadressil bron@tervishoiumuuseum.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!