Tallinna ülikoolis muudeti oluliselt struktuuri

1. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Rohkem kui 9000 tudengiga Tallinna ülikool asub uuel õppeaastal tööle uue struktuuri alusel, mille kohaselt avatakse 1. septembril koolis seniste üksuste ühinemise tulemusel kuus uut instituuti. Restruktureerimise põhjused on ressursside koondamine ja ülikoolisisese dubleerimise vähendamine.

„Ülikool peab muutuma, et käia kaasas kiiresti muutuva maailmaga. Erialad, mida ühiskond vajas eile, ei pruugi olla enam tänapäevased homme, kindlasti ei ole nad seda ülehomme,” ütles Tallinna ülikooli rektor Tiit Land.

Haridusuuenduse fookusvaldkonna eest vastutavat haridusteaduste instituuti hakkab juhtima Kristi Vinter.

Kultuuriliste kompetentside valdkonda edendava humanitaarteaduste instituudi direktoriks sai Tõnu Viik.

Tervise ja loodusteaduste valdkonna eest vastutava loodus- ja terviseteaduste instituuti juhib Ruth Shimmo.

Ühiskonna ja avatud valitsemise fookusvaldkonda vedava ühiskonnateaduste instituudi direktor on Indrek Grauberg.

Digi- ja meediakultuuri esindab kaks akadeemilist üksust: Katrin Saksa juhitav Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituut ning Peeter Normaku juhitav digitehnoloogiate instituut.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!