Tartu ülikool kutsub õppima programmeerimist, IT-kolledž kuulama infoturbe spetsialisti

15. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikool kutsub huvilisi 5. oktoobril algavale arvutiteaduse instituudi tasuta e-kursusele „Programmeerimisest maalähedaselt”, mis sai kevadel üle 400 lõpetaja poolt väga positiivse tagasiside. IT-kolledž aga teatas, et 13. oktoobril peab koolis avatud tasuta loengu maailmas tunnustatud infoturbe ekspert Mikko Hyppönen.

Tartu ülikooli e-kursus tutvustab algtasemel programmeerimist. TÜ informaatika lektori Eno Tõnissoni sõnul on kursuse eesmärk tutvustada programmeerimist ja sellega seonduvat inimestele, kel programmeerimisega varasemat kokkupuudet pole olnud: „Eelkõige ootame kursusele täiskasvanuid. Meie kogemus näitab, et maalähedase programmeerimisega saavad hakkama väga erineva taustaga inimesed,” selgitas Tõnisson.

Kuuajase e-kursuse läbinu ei ole kursuse lõpuks valmis programmeerija, kuid on saanud esmase ülevaate sellest aktuaalsest valdkonnast. Eelnevaid teadmisi vaja ei ole, küll aga tuleb olla valmis õppimisele panustama 5-6 tundi nädalas. Edukad lõpetajad saavad ka 1-ainepunktise tunnistuse.

Registreerimine tasuta e-kursusele toimub 1. oktoobrini. Lisainfot leiab veebilehelt progmaa.cs.ut.ee.

IT-kolledži Mustamäe õppehoones (Raja 4C) auditooriumis 314 peab 13. oktoobril kell 12 avaliku ingliskeelse loengu maailmas tunnustatud infoturbe ekspert Mikko Hyppönen, kelle ettekanded sisaldavad alati rohkelt näiteid päevakajalistest infoturbe intsidentidest ning sündmustest, mis on seadnud ohtu internetikasutajate privaatsuse. Loengut modereerib Baltic Computer Systems AS juhataja Ants Sild. Avalikust loengust toimub ka otseülekanne IT Kolledži kodulehel www.itcollege.ee.

„Hyppöneni peetakse maailmas infoturbe rokkstaariks. Ta on väga kogenud esineja ning tema ettekannete sisu ei ole tehniliselt keeruline, mis pahatihti antud valdkonna ettekannetes kipub olema. Elulised näited viirusetõrjelabori avastustest, igapäevased ohud arvutikasutajatele ning põnev ülevaade küberkuritegelikust maailmast on garanteeritud,“ sõnas F-Secure tugikeskuse juht Raido Orumets.

Mikko Hyppönen on maailma juhtiva infoturbetarkvara tootja F-Secure viirusetõrje laborite juht ning ta on valitud maailma 50 kõige tähtsama Internetiga seotud isiku hulka (ajakiri PC World märts 2007). Ta on nõustanud infoturbe alal erinevaid USA, Euroopa ning Aasia valitsusasutusi ning esineb pidevalt maailma olulisematel infoturbe alastel seminaridel. Tema artikleid on avaldanud sellised ülemaailmse levikuga ajakirjad nagu Scientific American, Foreign Policy ja Virus Bulletin. Hyppönen omab “Computer Virus screering” patenti (US patent 6,577,920). Lisaks arvutiturvalisuse küsimustele tegeleb ta vanade videomängude ning mänguautomaatide kogumise ja taastamisega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!