Teadusagentuur tunnustab teaduse populariseerijaid

3. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesiti teadusagentuur kuulutas välja konkursi, millega otsitakse mulluseid parimaid Eesti teaduse populariseerijaid. Esitada võib nii tublisid teadust ja tehnoloogiat populariseerivaid õpetajaid kui ka huvi-, ringi- ja koolijuhte; nii isikuna kui ka nende juhitavate tegevuste kaudu.

Auhinna andmise eesmärgiks on tunnustada neid, kes on edukalt tõmmanud avalikkuse tähelepanu teadusele ja teadlastele ning innustanud noori teadusega tegelema.

Auhindu antakse välja kuues kategoorias:
1 . Tiiu Silla nimeline elutööpreemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest.
2. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine audio-visuaalse ja elektroonilise meedia abil.
3. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine trükisõna abil (artiklid, artiklite sarjad, raamatud vms).
4. Tegevused/tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel.
5. Parim teadust ja tehnoloogiat populariseeriv teadlane, ajakirjanik, õpetaja vms.
6. Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel.

Avaldused tuleb esitada 15. septembriks veebipõhiselt aadressil www.etag.ee/konkursid.

Tulemused avalikustatakse 19. novembril.

Konkursi auhinnafond on 21 500 eurot.

Auhinda annavad koostöös välja Eesti Teaduste Akadeemia ja Eesti Teadusagentuur, rahastab haridus- ja teadusministeerium.

Möödunud aastal  pälvis Tiiu Silla nimelise elutööpreemia Tartu ülikooli teaduskooli juht Viire Sepp. Õpetajatest on tunnustuse pälvinud näiteks Peetger Sipelgas (Viimsi kool), Liina Tamm (Konguta kool), Viljar Aro ja Indrek Peil (Saaremaa ühisgümnaasium) ning mitmed teised.

Seniste auhinnasaajate hulgas olnud noortele ja teadushuvilistele suunatud võistlussaadete sari „Rakett69”, teadlane ja mereuurija, Teaduste akadeemia president Tarmo Soomere, TÜ ajaloomuuseumi loomise ja selle arendamisega seotud Tullio Ilomets, koolinoorte teaduspõhise suvemaleva Teadusmalev juhendaja Mart Noorma, teadusajakirjanikud Tiit Kändler, Arko Olesk, Priit Ennet, Tiiu Sild jt.

Lisainfot leiab siit: http://www.etag.ee/teadpop/eesti-teaduse-populariseerimise-auhind/


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!