Theatrumis esietendub noortele „ägedik ühes tükis”

18. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Theatrum pakub oma publikule taas mitmekülgset ja kirevat teatrihooaega, milles on nii uuslavastusi kui ka üle pika aja uuesti mängukavva võetud tükke. On klassikalist ja kaasaegset dramaturgiat.

Üks tähelepanuväärseimaid sündmusi on Andri Luubi oktoobris esietenduv uuslavastus „Reha”, mis on mõeldud eelkõige noortele ja mille autor on määratlenud kui „ägedik ühes tükis”. „Mida teha, kui sa ühel ilusal päeval ärkad mängus, kus mängitakse suurte panuste peale, aga sina oled nagu äsjasündinud? Kõik on uus ja tundmatu, teised sinu ümber osavad ja kogenud. Kas kohaneda kiiresti mängureeglitega või minna oma teed? Selles on küsimus. Kuidas jõuda järgmisele level’ile? Kvalitatiivse hüppeni? Ja kes selle mängu võidab? Kas peale jääb algaja õnn või ülim kogemus? Kes on see üks ja õnnelik võitja? Kes on kõige ägedam?” võtab Andri Luup etenduse sisu lühidalt kokku.

Taas mängitakse Võrõpajevi väga menukaks osutunud näidendeid „Joobnud” ja „„Delhi” tants” Lembit Petersoni lavastuses, viimast on publikul sel aastal võimalus näha vaid neljal korral. Samuti vaid neljal õhtul näeb oktoobris üle pika aja rohkelt auhinnatud lavastust „Linn”.

Hingedepäeval on draamateatri suurel laval Fosse „Ma olen tuul”, 8. novembril on lavastus kutsutud külalisetendusele Brüsselisse. Aasta lõpus mängitakse Kadrioru lossis Molière’i draamaklassika kullafondi kuuluvat „Misantroopi”.

 THEATRUMI sügiskava:

• I. Võrõpajev „„Delhi” tants” 25., 26., 30. septembril ja 1. oktoobril

• J. Griškovets „Linn” 27., 29., 30., 31. oktoobril

• A. Luup „Reha” 14., 15., 21., 22., 23. oktoobril ja 18., 21., 22. novembril

• J. Fosse „Ma olen tuul” 2. novembril

• I. Võrõpajev „Joobnud” 6., 9., 15., 30. novembril ja 2. detsembril

• Molière „Misantroop” 3., 4., 5., 7., 28., 29. detsembril

• M. Rajas „Päikesetõusutund” 15., 16., 18. detsembril

Theatrum

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!