Vanalinna hariduskolleegiumi õpilased, õpetajad ja lapsevanemad kannavad ette Maarjamaa vespri

26. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Pühapäeval, 27. septembril kell 19 kõlab EELK Tallinna Toompea Kaarli kirikus Maarjamaa-aasta kavas helilooja Margo Kõlari „Maarjamaa vesper”, mille ettekandjate seas on ka Vanalinna muusikamaja ning hariduskolleegiumi õpilaste, õpetajate ja lapsevanemate muusikakollektiive.

Eestimaa on kaheksasada aastat olnud kristliku kultuuriruumi osa. Seetõttu on 1215. aasta Lateraani kirikukogul Eesti ja Liivimaa alade Neitsi Maarjale pühendamine märgilise tähtsusega ning Maarjamaa nimi räägib kristlike väärtuste ja arusaamade põimumisest meie kultuuri ja eluviisidesse, seisab Eesti Kirikute Nõukogu teates.

Vespril teenivad segakoor Huik, Püha Miikaeli poistekoor, kammerkoor Head Ööd, Vend; Vanalinna muusikamaja lastekoor, Vanalinna muusikamaja tütarlastekoor, Vanalinna hariduskolleegiumi (VHK) õpetajate ja lastevanemate koor, VHK gümnaasiumi kammerkoor, VHK lastekoor, lauljad ansamblitest Vox Clamantis ja Heinavanker ning Eesti Kaitseväe Orkester dirigent Mikk Üleoja juhatusel. Kaasa teenivad Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute vaimulikud.

Maarjamaa vespri ettekandmist toetavad Tallinna linn, Eesti Kirikute Nõukogu, Maarjamaa Koostöökogu, MTÜ Sonico.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!