Viljandi noored esindavad Eestit teadlaste ööl Poolas

22. sept. 2015 - Kommenteeri artiklit

Teadusteater Teeme Keemiat alustab kolmapäeval, 23. septembril viieliikmelise meeskonnaga reisi Poola Szczecini, et esineda seal 25. septembril toimuval Euroopa Teadlaste Ööl. Kella 10–22 toimuva sündmuse kavas on sadu töötubasid ning teadust populariseerivaid tegevusi kümnetes tegevuspaikades. Eelmise aasta andmete põhjal ootavad korraldajad tänavu üle 20 000 külastaja.

Teeme Keemiat läheneb huvilistele läbi mitme meele, kasutades nii visuaalselt efektseid kui ka maitsvaid katseid. Lisaks tutvustab meeskond tänavu suvel edukalt korraldatud projekti StratosChem. Just jäätise valmistamise ning stratosfääri avastusprojekti StratosChemiga reklaamitakse sündmuse kodulehel Eesti noorte telki.

Viljandi noorte tegevuste ning teekonnaga Szczecinisse on võimalik kursis olla läbi videoblogi ning pildimaterjali läbi Facebooki lehe – http://fb.com/teemekeemiat.

Euroopa Teadlaste Öö on projekt, mille eesmärk on teaduse ja teadlaste populariseerimine Euroopas. Programmi rahastab Horisont 2020. Viljandi noorte reisi toetavad Viljandi linn, Eesti Teadusagentuur, Viljandi Noorte Volikogu, Eesti Füüsika Selts ning haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!