Viljandimaa kutsekool sai retromoodsa õppehoone

4. sept. 2015 Heiki Raudla Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Vana-Võidus tegutsev Viljandi kutseõppekeskus (VIKK) alustas esmas­päeval uut õppe­aastat renoveeritud õppehoone avamisega. Mõisaaegsest maa­kivi­laudast tehtud moodsas hoones paiknevad auditoorium, raamatukogu, toidutuba ja teooriaklassid. Sinna seadis end sisse ka juhtkond.

Viljandi kutseõppekeskuse direktor Tarmo Loodus nentis, et kutsekoolis on vaja nii töökodasid kui ka üldainete ja teooriaklasse. „Kui kaks aastat tagasi valmis praktikabaas ehk tehnomaja, siis vastavatud korpuses on teenindusõpe – kokad, kelnerid, baarmenid –, toitlustamine, õpperestoran ja auditoorium 108 inimesele, kus võimalus pidada vooruloenguid,” selgitas direktor. „Peale selle on seal teabetuba ehk raamatukogu, mis on vallaga ühine, aineklassid ja administratsioon ehk kooli juhtkond.”

Looduse sõnul on investeeritud VIKK-i kaheksa viimase aasta jooksul kokku 12 mln Euroopa Liidu fondide ja 3 mln eurot Eesti riigi raha. Sellega on ehitatud valmis 230 kohaga õpilaskodu, töökojad ehk tehnomaja ja renoveeritud õppehoone. Korda on tehtud spordihoone, kasarmu, sellel sügisel saavad valmis mõisafassaadi remonditööd ja Eesti esimene veoautode liberada.

Tarmo Looduse hinnangul on hoidnud Viljandimaa kutseõppekeskuse elujõulisena ennekõike õpetajad, kes on pälvinud usaldust üle Eesti. Viie aastaga on muutunud õpilaste koosseis – kui varem pärines VIKK-i õpilastest 80 protsenti Viljandi maakonnast, siis praegu on sealt ainult pooled õpilased.

„Viimasel neljal aastal olema käinud palju ettevõtetes, et teha nendega koostööd töötajate kutsetunnistuse saamisel,” teatas direktor, kelle sõnul on töötajate ja ettevõtjate huvi kutsetunnistuse vastu palju suurem kui kooli võimalused seda väljastada.

Maakividest mõisaaegse kesta sisse on paigutatud moodsad õppe- ja kontoriruumid, raamatukogu ja toidutuba.

Maakividest mõisaaegse kesta sisse on paigutatud moodsad õppe- ja kontoriruumid, raamatukogu ja toidutuba.

„Tagasisideuuring on näidanud, et kooli kohta on saadud teavet ennekõike sõpradelt, vanematelt ja internetist,” ütles Loodus.

Koolis on 790 riiklikku õppekohta, suurenenud on põhikoolijärgne õpe. Järgmisel aastal on Looduse sõnul kavas suurendada õppekohtade arvu 815-ni. Tänavu oli sisseastujate seas kõige populaarsem info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkond, kus õppida soovijaid oli kolm ühele. Direktori sõnul on noorte seas populaarsed ka autohooldus- ja remondivaldkond, aga konkurss oli ka näiteks sadulsepa ja lõõtsameistri erialale.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!