Võistlusmängud gümnasistidele Tallinna vanalinnas

25. sept. 2015 MTÜ Jutulind - Kommenteeri artiklit

Septembris toimusid taas võistlusmängud koolinoortele sarjast „Tallinn – meie pealinn”. Projekti eesmärgiks oli tõhustada eesti ja vene õppekeelega koolide kontaktide loomist, pakkuda õpilastele keelepraktika võimalust, mitmekesistada koostegevusi ning laiendada osalejate silmaringi teadmistega Tallinna arengust, aja- ja kultuuriloost. Analoogsed projektid on toimunud juba mitu aastat ning nendes on kokku osalenud enam kui 6000 noort.

Sellesügisene projekt oli järjekorras 17. võistlusseeria. Võistluspäevadel osalesid noored kaheteistkümnest koolist – Tallinna Õismäe gümnaasiumist, Narva Kesklinna gümnaasiumist, Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, Tallinna Lasnamäe gümnaasiumist, Häädemeeste keskkoolist, Valga gümnaasiumist, Tallinna Kesklinna vene gümnaasiumist, Tallinna juudi koolist, Tallinna Ehte humanitaargümnaasiumist, Luunja keskkoolist, Tallinna Pae gümnaasiumist ja Tarvastu gümnaasiumist. Kokku võttis projektist osa 340 gümnaasiumiastme õpilast.

Projekti eestvedajaks on MTÜ Jutulind, kelle juhtimisel toimus kokku kuus võistlusmängu. Kõik võistlusmängud viidi läbi Tallinna vanalinnas. Võistlustel tutvusid noored Tallinna vaatamisväärsustega ja tegelesid orienteerumisega vanalinnas. Õpilased panid end proovile, otsides vastuseid viktoriiniküsimustele, lahendades  nuputamisülesandeid ja jäädvustades temaatilisi fotostseene. Projekt seadis noored uudsesse olukorda ning nõudis neilt ühistegevustes ja suhtluses parajat pingutust, kuivõrd osalejateks olid erinevatest koolidest pärit õpilased. Kõik toimunud projektipäevad olid täis aktiivset tegutsemist, entusiasmi ja võistlushasarti.

Projekt viidi ellu haridus- ja teadusministeeriumi toel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!