Algas koolikottide kaalumise kampaania

28. okt. 2015 - 1 Kommentaar

Eesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) eestvedamisel kaalutakse üheksas koolis sel nädalal algklasside koolikotte, et saada ülevaadet sellest, kas need vastavad normidele ning kuidas on olukord aastaga muutunud.

Koolikottide kaalumise kampaania toimub EÕEL-i eestvedamisel teist aastat. Selle eesmärgiks on tagada olukord, kus õpilased ei peaks kandma liialt raskeid ranitsaid, mis omakorda mõjutavad nende rühti ja koolirõõmu ka pikemas perspektiivis.

„Kui eelmisel aastal saime võrrelda vaid olemasolevate, seadusest kehtivate normidega, siis nüüd saab teha juba põhjalikumat ülevaadet, arvestades piirkondi, aega ning muidugi võrdlust eelneva aastaga,” ütles EÕEL-i avaliku poliitika valdkonna juht Eleri Pilliroog.

Tervisekaitsenõuetes on ranitsa lubatud raskus koos sisuga 1.–3. klassi õpilastel maksimaalselt kolm kilogrammi ning 4.–6. klassi õpilastel 3,5 kilogrammi.

Koolikotte kaaluvad vabatahtlikud õpilased kuni 30. oktoobrini koolipäevade vältel üheksas pilootkoolis: Tallinna Nõmme põhikoolis, Tallinna Rahumäe põhikoolis, Tallinna saksa gümnaasiumis, Tartu Descartes’i koolis, Nõo põhikoolis, Räpina ühisgümnaasiumis, Pärnu Vanalinna põhikoolis, August Kitzbergi nimelises gümnaasiumis ning Haljala gümnaasiumis. Õpilasliit kutsub kampaaniast osa võtma ka teisi koole.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Algas koolikottide kaalumise kampaania”

  1. lapsevanem ütleb:

    Kaalumisest üksi on vähe kasu. Kõik teavad, et kotid on liiga rasked. Ja mitte ainult algklasside lastel. Ruttu oleks vaja midagi ette võtta. Enne, kui kasvab kõvera lülisamba põlvkond.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!