Emakeeleõpetuse sõbraks nimetati tänavu Fred Jüssi

29. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti Emakeeleõpetajate Selts annab reedel, 30. oktoobril Pärnus seltsi sügisestel koolituspäevadel aunimetuse „Emakeeleõpetuse sõber” üle tänavusele laureaadile Fred Jüssile.

Tiitel antakse tunnustusena isikule, kelle põhitegevus ei ole seotud emakeeleõpetusega, kuid kes oma avalikes esinemistes on väärtustanud eesti keelt, emakeeleõpetust Eestis ja toetanud seltsi eesmärke. Aunimetusega kaasneb auaadress ja meene.

EES-i juhatuse teatel on Fred Jüssi jaganud sügavaid mõtteid alati kaunis emakeeles, tema loengud „Ööülikooli” sarjas pakuvad õppematerjali emakeeleõpetajaile ja kuulamisainet igale emakeeles mõtlevale inimesele, ta on viinud mitme põlvkonna jagu kuulajaid-lugejaid oma loomuliku keelekasutuse kaudu looduse juurde, kuid olnud loodusest jutustades paljudele eeskujuks hea väljendusoskuseni jõudmisel.

„Loomulik, tähendusrikas, selge – neid emakeelele omaseid jooni  kannavad ka Fred Jüssi räägitud ja kirjutatud lood,” seisab emakeeleõpetajate seltsi pressiteates.

Aunimetust „Emakeeleõpetuse sõber” antakse välja kuuendat korda. Varem on emakeeleõpetuse sõbra aunimetuse saanud Ülo Vooglaid, Kaja Kärner, Mari Tarand, Toomas Hendrik Ilves ja Märt Treier.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!