Kas teadsite, et puuseentest saab valmistada paberit ja nõusid?

14. okt. 2015 Jekaterina Korolko Narva Vanalinna riigikooli õpetaja - Kommenteeri artiklit

Avastusõpe koolis muudab koolitunde efektiivsemaks ja huvitavamaks.

Narva Vanalinna riigikooli 3B klassi õpilased käisid KIK-programmi käigus korraldatud õppeekskursioonil Kauksi looduskeskuses koguni kahel korrral.

2014.–2015. õppeaasta mais käisime kuulamas linnulaulu, sel õppeaastal aga vaatlesime ja uurisime seeni ja samblikke.

See, et RMK loodusprogrammid annavad võimaluse kasutada teemade käsitlemisel õuesõpet, suurendab laste huvi looduse vastu, õppides ainekavas ettenähtud teemasid.

Aktiivõppemeetodid, nt luubi all sambla ja putukate vaatlemine, mustikate ja pohlate korjamine ja maitsmine, annab lastele kordumatu elamuse ning jääb kauaks meelde koolitundidest õues.

Sellistes koolitundides on kasutatud nii õuesõpet, aktiivõpet kui ka avastusõpet, mis on tänapäeval kujunenud väga populaarseteks võteteks ning võimaldab kinnistada materjali läbi kõigi osaoskuste: kuulame linnulaulu, kombime taimi, näeme ümbritsevat, haistame looduse lõhnu.

Tundkem rõõmu avastamisest!

Jekaterina Korolko

Narva Vanalinna riigikooli õpetaja


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!