Kooliuudiseid välismaalt

9. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

Taanlasi meelitab kooli sisekujundus

Lõuna-Taanis asuva VUC Syd kooli (pildil) muudab eriliseks sisekujundus: näiteks on seal mõni klass iglu kujuga, kirjutab BBC. Hoone on segu futuristlikust filmist ja teletupsude kodust. Iga kooli astuja saab isikliku iPadi, mida ta võib ka väljaspool koolihoonet kasutada. Kool on mõeldud neile, kellel on jäänud haridustee pooleli. Õpilaste keskmine vanus on 20.

Hoone rajamise tingis olukord, kus Taani 15–29-aastaste hulgast tervelt 12% ei õpi, ei käi praktikal ega tööta.

Sakslased eelistavad paberõpikuid

Kuigi Saksamaa raamatupoed pakuvad õpikutega tihti kaasa sama õpiku pdf-faili, kasutatakse koolides peamiselt siiski paberõpikuid, kirjutab Süddeutsche Zeitung.

Õpetajate arvates peaksid digitaalsed õpikud olema enamat kui lihtsalt pdf-failid. Alles siis kaalutaks nende kasutamist. Digivõimalusi õppetööks kasutatakse vähe ka lihtsamate tehniliste puuduste tõttu: klassides ei jätkuks seinakontakte, kui igal õpilasel olekski tahvelarvuti.

Saksamaa on 34 OECD-riigis läbi viidud uuringu kohaselt koolide arvutistamisel alles 28. kohal, Eesti aga esimeste hulgas.

Järjest enam Briti tudengeid vajab psüühilist abi

Ühendkuningriigis külastab üha rohkem üliõpilasi nõustajaid. Psühholoogilist abi otsib 5–10% üliõpilastest, s.t vähemalt 115 000 üliõpilast aastas, kirjutab BBC.

Koduigatsuse või suhteprobleemide asemel pöördutakse professionaali poole veelgi tõsisemate muredega: ärevushäirete, depressiooni või tujulangusega. Oxfordis õppiv Meredith Leston on kampaania Meeting of Minds eestvedaja. Tema arvates kannatavad paljud üliõpilased vaikides ja ta loodab, et inimesed hakkavad oma probleemidest rohkem rääkima.

Poolas avati laste keemialabor

Poolas Wroclawi linnas avati lastele ja noortele mõeldud keemialabor. Labori sihtrühm on 4–16-aastased, kes saavad teha keemiakatseid professionaalsete õpetajate käe all. Korraga mahub laborisse 15 õpilast, kirjutab The Warsaw Voice.

Arvatakse, et labor võib huvi pakkuda kuni 10 000 lähiümbruskonna õpilasele. Labori valmimist toetas ülemaailmse keemiatööstusettevõtte tütarettevõte BASF Polska, mis on riigis aastaid keemia õppimist propageerinud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!