Millest kirjutab 30. oktoobri Õpetajate Leht?

29. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

Võõras keeles on raske õppida

„Kuna eestikeelsed õpikud on vene lastele liiga keerulises keeles, teen neile kõik õppematerjalid ise,” ütleb Kaire Roosimäe, kes õpetab teist aastat loodusaineid Kohtla-Järve Ahtme gümnaasiumi keelekümblusklassidele. Roosimäe ei tee haltuurat ega kasuta sõna-sõnalt eelmise aasta materjale, vaid täiendab slaidiesitlusi pidevalt ja koostab igal aastal uued töölehed. „Ma lausa naudin töölehtede koostamist,” muheleb ta.

Koolijuhid valmistuvad pagulaste vastuvõtuks

Kümme Eesti koolijuhti käis Berliinis õppereisil, kus tutvuti hariduskogemustega pagulaslaste lõimimisel. Külastati koole ja kohtuti haridusekspertidega. Berliinis on praegu umbes 5000 pagulaslast, kes suunatakse pärast Berliini saabumist tere-tulemast-klassi. Kooli autonoomia migrantide õppe korraldamisel on suur.

Kodutöö olgu vastavalt vajadusele

„Kuigi igal tunnil peaksid olema selged ja mõõdetavad eesmärgid, ei tohiks olla omaette eesmärk viia kõik õpilased ühe tunni jooksul ühesuguse lõpptulemuseni,” kirjutab Tallinna ülikooli dotsent Inge Timoštšuk. „Tunni eesmärkide täitmine võiks anda eelkõige õpetajale infot selle kohta, mida või kuidas õpilane peaks õppima, et õpitulemusteni jõuda.”

Niisiis saaks õpilasi hästi toetav õpetaja just selle info põhjal kavandada õppija vajadustele vastava individualiseeritud kodutöö.

Lehes veel:

Erileht: Lauamängud

Kuidas treenida tähelepanukutsikat?

100 aastat tehnikaharidust Tallinnas


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!