Pühad on eelkõige lastele

16. okt. 2015 Aune Past vabatahtlik - Kommenteeri artiklit

Stseen muusikalist. Koerhaldjas Mia osatäitjaid on kaks: Marianna Tuisk (fotol) ja Annaliise Anvelt. Haldjas Eliise osas on Getter Jaani. Foto: Viktor Goškin.

Tänavu on imeline sügis. Soe ja kuldne. Jõulud on veel nii kaugel. Kas ikka on? Minuni jõudsid jõulud tänavu imelisel kombel juba kevadel, kui MTÜ Noor Ise-Loom juht Kadi Urbas mu kohvile kutsus ja samas muinasjutu sisse tõmbas. Eestis on sadakond vabatahtlikku, kes on seadnud endale ilusa eesmärgi: et jõulud tuleksid igale lapsele.

Jõulud tulevad koos haldjas Miaga, kelle südamlik lugu lastemuusikalis lahti rullub. Muusikalis teevad kaasa Getter Jaani, Emil Rutiku, Kaire Vilgats, Contra ja Kaarel Orumägi ning Kaari Sillamaa muusikaliteatri lapsed. Et etendust on toetamas nii palju vabatahtlikke, tähendab, et saame teha kingitusi paljudele lastele.

„Koerhaldjas Mia” etendused toimuvad Tallinnas Nordea kontserdimajas 2. detsembril kell 14 ja 19 ning 3. detsembril kell 11 ja 18. See on aeg, kus lasteaiad ja koolid loovad oma lastele jõulutunnet. Me teame, et mitte igas peres pole võimalik lapsele piletit osta. Me teame ka, mis tunne on õpetajal, kui ta ei saa mõnd last teatrisse kaasa võtta. Kui lapse jõule varjutab kolm sõna: „Raha ei ole.” Seepärast oleme kutsunud inimesi ostma kinkepileteid haldjas Mia kodulehel www.koerhaldjasmia.eu. Oleme juba leidnud sõpru, kes on ostnud virtuaalse kinkepileti, mis kingitakse lapsele, kelle rühma- või klassikaaslased tulevad muusikali vaatama ja kes muidu kaasa tulla ei saaks. Lisaks üksikisikutele on kinkepileteid ostnud ka firmad ja mittetulundusühendused. Tundub, et meie inimestele läheb korda mõte jõulutundest igale lapsele.

Koerhaldjas Miat ja Getter Jaanit vaatama-kuulama ootame ka pimedaid, kurte ja vaegkuuljaid lapsi. Oleme oma vabatahtlikega kutsunud jõulutunnet looma paljusid, kes tahavad aidata. Nii on „Koerhaldjas Mia” esimene lastemuusikal Eestis, kus kasutatakse tõlkemasinaid koos pimedate tõlgiga, subtiitreid ja viipekeeletõlke nii, et puudega lapsed saaksid teatrielamuse. Meie omalt poolt soovime nende laste hooldajatele ja õpetajatele julgust ja jaksu teatrisse tulla.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!