Rahvusraamatukogus tuleb Kultuurinädal

23. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

Algaval nädalal, 26.−30. oktoobrini toimub Eesti rahvusraamatukogus esmakordselt Kultuurinädal, mis pakub võimalust osaleda enam kui kolmekümnel tasuta kultuuriüritusel ja tutvuda unikaalse hoone nende aladega, kuhu iga päev ei pääse.

„Meie majas toimub pidevalt kultuuriüritusi, aga sellises vormis Kultuurinädal on esmakordne,” ütleb rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo. „Rahvusraamatukogu püüdleb üha enam selle poole, et olla koht, kus peale kultuuri säilitamise kultuuri ka luuakse ja selle üle arutletakse.”

Viis päeva kestva Kultuurinädala loengutel, seminaridel, aruteludel võetakse jutuks ka kunst, plakatid, arhitektuur ja poliitika. Ekskursioonidel saab tutvuda Rahvusraamatukogu hoone, kunsti ja hoidlatega ning Tõnismäe piirkonna ajalooga. Võimalik on osaleda ka koolitustel, mis õpetavad kasutama tänapäeva raamatukogu võimalusi.

Raamatutest, lugemisest ja kirjandusest on teiste seas kutsutud kõnelema Linnar Priimägi, David Vseviov, Asko Künnap, Mihhail Lotman, Leelo Tungal, Kadri Hinrikus, Sveta Grigorjeva ja Tiina-Ann Kirss.

Muusikaloengutel heidavad rahvusraamatukogu helikogudesse värske pilgu Vaiko Eplik, Tõnis Kahu, Siim Nestor, Timo Steiner ja Peeter Volkonski.

Pisemad külastajad on oodatud värskelt avatud 5. korruse lastealasse töötubadesse ja kohtumistele lastekirjanikega.

Kultuurinädala lõpetavad 30. oktoobril kirjandusseminar „Au ja häbi”, luulekava „Iga lause pannakse siin proovile” (Jan Kaus, Veronika Kivisilla, Indrek Koff, Kai Aareleid) ning popkunstnik Kiwa performance „Uue raamatu sünd”.

Kultuurinädalal on võimalik tutvuda rahvusraamatukogu uuenduskuuri läbinud 5. korruse lugemissaaliga, uute rühmaruumide ning lastealaga.

„Rahvusraamatukogu on muutumas avatumaks ja pingutame selle nimel, et meie juurde leiaksid tee igas vanuses lugejad,” ütleb Andresoo. „Meie 5. korruse lugemissaal on pärast uuenduskuuri saanud uue ja erksa ilme ning kohandatud vaiksest lugemisalast ümber suhtlusalaks. Usun, et Kultuurinädala külastaja hakkab meie maja kindlasti värske pilguga nägema ja leiab inspiratsiooni meie juures teadmistejahil käia.”

Lisainfot leiab veebilehelt www.rahvusraamatukogu.ee/kultuurinadal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!