Spordikoolid saavad taotleda treenerite palgatoetust

1. okt. 2015 - 1 Kommentaar

Oktoobrikuu jooksul saavad spordiklubid, spordikoolid ja spordi­alaliidud  taotleda treenerite tööjõukulude toetust, mille otsused selguvad ja väljamaksed tehakse hiljemalt 20. jaanuariks 2016, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnutsi on oluline, et valitsuskoalitsioonis kokku lepitud 2016. aasta riigieelarve võimaldab tõsta kõrgema kutsekategooria treenerite tööjõukulude fondi 10% võrra. „Riigipoolse toetuse peamine eesmärk on parandada laste ja noorte sportimisvõimalusi kõikjal üle Eesti ning väärtustada treeneri ametit ning tänuväärset tööd.  Toetus avaldab reaalset mõju treenerite tööhõivele ja  aitab tagada treeneritele  sotsiaalseid garantiisid, ning kindlustada ka kõrgema kvalifikatsiooniga treenerite järelkasvu tulevikus,” ütles Saar.

2015. aastast eraldatavate toetuste abil on makstud töötasu 1028 treenerile, kes juhendavad laste ja noorte sportimist 322 organisatsioonis. Statistika kohaselt on toetusmeede oluliselt mõjutanud treenerite tööhõivet. Maksu- ja tolliameti andmetel on on võrreldes eelmise aastaga treenerite arv kasvanud 33%, 1508 inimeselt 2001 inimeseni ja kuus üle 800 euro teenivate treenerite arv on tõusnud 61% ehk 245 inimeselt 395 inimeseni.

Tööjõukulude toetuse taotlusi saab 1.–31. oktoobrini esitada SIIN.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Spordikoolid saavad taotleda treenerite palgatoetust”

  1. Valgustaja ütleb:

    Oluline oleks see, kui riigis teostatakse noorte võistlusspordi arendamist ja selle jätkuarengut. Esiteks noorte spordikoolide taasellukutsumine sportlike eelduste alusel, selle jätkuna üliõpilasspordi mõtestatud ja eesmärgipärase arenguvisiooni väljatöötamine ja rakendamine kõrgkoolide spordiklubide kaudu, mis ei sõltuks võimul olevast erakonnast, vaid kontseptsioonist, eesmärgist , mis arvestaks meie riigi sporditraditsioone ja reaalseid võimalusi ratsionaalselt tegutseda.
    Uhkust tunda ei või treenerite palgatoetusest, vaid pikaajalistest lepingutest treenerite ja riigi vahel, mis toovad treeneri lauale lõunaleiva,aitavad tasuda eluasemekulude eest ning motiveerivad pühenduma täie tõsidusega õpitud erialal endast maksimumi andmiseks.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!