Tallinnas pärjatakse Eesti parim noorkokk

28. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 28. oktoobril selgitatakse Tallinna toidumessil välja vabariigi parim noorkokk. 11. korda välja antavat tiitlit püüavad 13 kokaeriala õpilast 12 ametikoolist. 

Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu sõnul ootab võistlejaid sel aastal ees pisut keerulisem katsumus. „Eelnevatel aastatel olid põhitoorained võistlejatele teada juba varakult, seekord said osalejad võistlusülesande komponendid teada alles viis päeva enne võistlust,” ütles ta.

Kolme tunniga tuleb noorel kokal valmistada pearoog maheveise abatükist ja kaalikast ning järelroaks dessert kohupiimast ja külmutatud vaarikast. Kuna sel aastal ei toimu koolikokkade võistlust, saavad võistlejad ka lisaülesande – järelroa kõrvale peab kindlasti pakkuma kisselli. „Kuna tegu on õpilastega ja ka nemad käivad söömas koolisööklates, tahaks näha, kuidas nad valmistaksid kohtunikele nii lihtsat asja nagu kisselli. Tundub lihtne ülesanne, aga tegu on ju piduliku roaga,” selgitas Visnapuu.

Parima noore koka tiitlit hakkavad püüdma kokanduseriala õpilased Haapsalu kutsehariduskeskusest, Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest, Kehtna majandus- ja tehnoloogiakoolist, Kuressaare ametikoolist, Narva kutseõppekeskusest, Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist, Pärnumaa kutsehariduskeskusest, Tallinna teeninduskoolist, Tartu kutsehariduskeskusest, Valgamaa kutseõppekeskusest, Viljandi kutseõppekeskusest ning Sillamäe kutsekoolist.

Noorkoka võistluse kolme parima seast valitakse Eesti esindaja tuleval aastal Rootsis toimuvale kutsemeistrivõistlusele EuroSkills 2016.

Alates 2005. aastast peetava Noorkoka võistluse eesmärk on tutvustada kokaametit ja näidata Eesti ühiskonnale nooruslikke lähenemisi kokakunstis. Võistlust korraldab SA Innove, Eesti Peakokkade Ühendus ja Profexpo OÜ.

Lisainfot Noorkoka võistlusest leiab siit .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!