Tartu Hansa kooli õpilased olid edukad rahvusvahelisel eksliibriste võistlusel

26. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit
Klara Nõmmiku looming

Klara Nõmmiku looming

Kaks Tartu Hansa kooli õpilast käisid oktoobri alguses Eestit esindamas Slovakkias Hlohovecis – rahvusvahelisel eksliibriste loomise võistluse autasustamistseremoonial.

„UNESCO egiidi all toimunud 15. eksliibriste loomise võistluse tulemus oli meie jaoks eriti särav, sest Eestisse tuli kaks auhinnalist kohta ja kutset auhinnatseremooniale esindama Eestit  Hlohoveci linnas, Slovakkias 1.–3. oktoobril 2015,” ütles Tartu Hansa kooli õpetaja Elle Kaljuste.

Mõlema töö autorid on Tartu Hansa koolist: Tuule Tars 8b klassist (juhendaja Elle Kaljuste) sai auhinna diplomi (honour diplom) tööga „A drop of water as light as air” ning Klara Nõmmik 9a klassist (samas ka Tartu lastekunstikooli 3. kursuse õpilane, juhendaja Tiina Kuus lastekunstikoolist) sai žürii liikme eripreemia.

Õpilasvõistlusel osales 15 riiki 2330 tööga, nii et auhind ja kõrgetasemelisel auhinnatseremoonial osalemine oli igati kaalukas.

Õpilaste ja õpetajate sõnul jäädi pika nädalase reisiga marsruudil Baltimaad-Varssav-Krakow-Jasna-Hlohovec-Bratislava väga rahule.

Auhinnatud tööd olid üleval näitusel esmalt Hlohoveci linnas, kust väljapanek rändab veel tänavu edasi UNESCO peakontorisse Pariisi.

2016/2017. õppeaastal korraldatav rahvusvaheline eksliibriste loomise võistlus kannab pealkirja „The world arround us”.

Eksliibris ( ex libris – ld k – „raamatute seast”) on kunstipärane raamatuviit ehk raamatu sisekaanele kleebitav pisigraafiline omandusmärk, mis tavaliselt kannab raamatu omaniku nime või nimetähti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!