Tartus saab kontrollida südametervist

22. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tartu tervishoiu kõrgkoolis algab neljapäeval, 22. oktoobril kell 16 Tervislik Neljapäev, mille teemaks on „Kuidas hoida oma südant?”. Eesti Õdede Liidu ja Tartu tervishoiu kõrgkooli koostöös toimuv sündmus on kõigile avatud ja tasuta.

Aadressil Nooruse 5 kolm tundi kestval tervisepäeval saab osaleda vestlusringides ja töötubades, saada individuaalset nõu ning mõõta oma tervisenäitajaid. Avatud on lastehoid.

Selgitatakse, kuidas ennetada südame-veresoonkonna haigusi, tuuakse välja need sammud, mida igaüks saab teha oma südame heaks ja räägitakse südameprobleemidest, mille puhul on otsustavaks kiire reageerimine. Kõrgkooli radioloogiatehniku õppekava üliõpilased ja õppejõud räägivad röntgenist.

Tervisepäevi viivad läbi õed koostöös tervishoiu kõrgkooli õppejõududega ning teiste tervisevaldkonna spetsialistidega. 

Kuu aja pärast, 26. novembril on tervisetoa teemaks kirurgiliste haigustega seotud probleemid.

Alates 2013. aasta novembrist kord kuus EÕL-i ja TTK eestvedamisel peetavaid Tervisliku Neljapäeva sündmusi toetab Tartu linnavalitsus. Tartu tervishoiu kõrgkool pälvis 2015. aastal terviseteadliku hoiaku ja käitumise edendajana tiitli aasta tegu hariduses, mille ühe osana hinnati just Tervislike Neljapäevade korraldamist.

Lisainfot leiab veebilehtedelt www.nooruse.ee/tervislikneljapaev ja www.ena.ee/tervisepaeevad-maakondades.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!