Tüdrukute ja poiste karjääripäevad innustavad stereotüüpe murdma

9. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

15. oktoobril algavad 9.–12. klassi koolinoortele tüdrukute ja poiste karjääripäevad, kus tüdrukutele tutvustatakse avalikkuse silmis meeste erialadeks peetavaid ameteid ja poistele naiste omi.

Tüdrukud viiakse kurssi näiteks info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, elektroonika ja robootika ning loodusteaduste valdkonnaga. Poistele seevastu räägitakse lähemalt pedagoogikast ja õendusest. Karjäärivalikuid tutvustavad naised ja mehed, kes õpivad või töötavad oma soole ebatraditsioonilisel erialal.

Tüdrukute ja poiste karjääripäevad korraldatakse 18 kohas – ülikoolides, kutseõppekeskustes ning ettevõtetes üle Eesti. MTÜ Tech Sisters eestvedaja ja IKT-maailmas tegutsev Mari-Liis Lind peab tähtsaks, et nii tütarlapsed kui ka noormehed oskaksid mõtelda stereotüübivabalt ehk kastist väljapoole.

Karjääripäevi korraldatakse tänavu teist korda. Ettevõtmise kutsub ellu sotsiaalministeerium ning projekti rahastatakse Euroopa Liidu sotsiaalfondist. Rohkem infot leiab Facebooki leheküljelt nimega „Stereotüüp”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!