150 õpilasesindajat kogunevad Paidesse

18. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindajad kogunevad 20.–22. novembril Paide gümnaasiumisse, et arutada Eesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) üldkoosolekul haridusmaastikul toimuva üle.

„Meil on tohutult hea meel, et nii paljud õpilasaktivistid tunnevad huvi EÕEL-i tegevuste ja oma sõna kuuldavaks muutmise vastu. Seda, et enam kui 9/10 meie liikmetest üldkoosolekule tuleb, ei ole varem liidu ajaloos juhtunud,” sõnas õpilasesinduste liidu aseesimees Mikk Kask.

33. korda toimuvale üldkoosolekule, mille juhatab sisse rongkäik, tuleb õpilasi tervitama ka haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi. Kokku osaleb sündmusel üle 200 noore, kes esindavad oma kooli õpilasesindust või tulevad õpilasliidu tegevustega esmakordselt tutvuma.

EÕEL-i liikmed kogunevad üldkoosolekuks korraliselt kaks korda aastas: kevadel valitakse uus juhatus ja kinnitatakse majandusaasta aruanne, sügisel võetakse ette järgmise tegevusaasta eelarve ja tegevuskava. Mõlemal korral annab liidu tegevmeeskond aru oma tegevustest ja tulemustest õpilaste eestkostes ja õpilasliikumise arendamises.

Kolme päeva jooksul jõuavad osalejad töögruppides rääkida õpilasesindusi ja haridussüsteemi puudutavatel teemadel, Lisaks toimuvad meelelahutuslikud koolitused, õpitoad, stiilipidu ja foorumteatri etendus.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 90 000 õpilase.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!