Aasta kondiiter tuli Tartu kutsehariduskeskusest

2. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 29. oktoobril Tallinna toidumessi käigus peetud võistluse „Aasta kondiiter 2015” parimateks pärjati Tartu kutsehariduskeskuse kondiitritehnoloogia õppurid Sirle Saviauk ja Katrin Allas. 

Muusika-aastale pühendatud võistluse kodutööks valmistas kutsehariduskeskuse tiim puhutud riisist, vahukommidest ja šokolaadist magusa lõõtspilli, mis oli kaunistatud šokolaadimassi ja suhkrupitsiga. Kohapeal pidid võistlejad valmistama kolmest minikoogist koosneva valiku, mille puhul hinnati lisaks maitsele, välimusele ja väljapanekule ka kookide kaalu täpsust. Võidupaari koogivalikus olid maiused „Harmoonia”, „Loomepuhang” ja „Tänu”.

„Võit tuli tänu kannatlikkusele,” märkis Katrin Allas, pidades silmas ka pikki harjutustunde.

Laureaadid pälvisid lisaks rändkarikale ka Eesti Leivaliidu tänuplaadi, diplomi ning koolitusreisi Saksamaale.

Võidukat tiimi juhendasid õpetajad Gerda Ode ja Lilija Suburg.

Kutsehariduskeskusele oli seekordne kondiitrite võistlus peaaegu topeltvõit, sest teisele kohale tulid sama kooli vilistlased, restorani Chez Andre kondiitrid Külli Paju ja Anneke Vomm. Kolmanda koha pälvis Eesti Pagari võistkond.

Kokku võistles „Aasta kondiiter 2015” tiitlile seitse professionaalsete kondiitrite tiimi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!