Betti Alverit meenutatakse sünniaastapäeval luulepäevade ja näitusega

20. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

20.–21. novembril peetakse Jõgeva kultuurikeskuses Betti Alveri 109. sünniaastapäeva puhul traditsioonilisi luulepäevi. Tallinna keskraamatukogus on aga novembri lõpuni avatud näitus „Arbujate aabits. Tsitaadid, raamatud, pühendused, fotod“.

Luulepäevad, mis kannavad pealkirja „Tähetund”, toimuvad 23. korda. Neil saab näha luuleetendusi ja Viljandi kultuuriakadeemia programmi, lisaks peetakse luulefestivali käigus Betti Alveri pargis mälestushetke.

Jõgeval asuvasse Betti Alveri muuseumisse pääseb neil päevil tasuta nii neil päevil kui ka 4. detsembril, mil lavakunstikooli tudengid etendavad muuseumis Anu Lambi lavastatud lugu Betti Alverist ja Heiti Talvikust.

Esmaspäeval, 23. novembril kell 11 leiab mälestushetk aset Tartus Raadi kalmistul poetessi haual.

Sündmuste kohta leiab lisainfot veebilehtedelt www.tahetund.eu ja www.bettimuuseum.eu.

Tallinna keskraamatukogus on kuni novembri lõpuni avatud näitus „Arbujate aabits. Tsitaadid, raamatud, pühendused, fotod“, millelt leiab oma kaasaegsete (Bernard Kangro, Uku Masing, Kersti Merilaas, Mart Raud, August Sang, Heiti Talvik, Paul Viiding  ja Ants Oras) seas teavet ka Betti Alverist. Näituse on koostanud Vallo Kepp ja kujundanud Kertu Sillaste. Näituse fotod on pärit Eesti Kultuuriloolise Arhiivi fotokogust ja filmi „Uku Masingu maastikud“ arhiivist, raamatute valik autori luule-raamatukogust.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!