Koolijuhid kutsuvad üles leinaseisakule

16. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kuus Tallinna kesklinna kooli juhti saatsid pühapäeva õhtul laiali üleskutse pidada esmaspäeva, 16. novembri hommikul kell 9.45 Eesti koolides leinaseisak Prantsusmaa terrorirünnakutes hukkunute mälestuseks.

„Tallinna koolijuhid kutsuvad kõiki Eesti koole esmaspäeval, 16. novembril kell 9.45 seiskama korraks päevatoimetused ja kogunema kooliperedega ühiselt õue oma koolimajade ette Eesti kooliõpilaste ja õpetajate ühisele mälestusmiitingule. Et mälestada neid, keda enam ei ole, kes hukkusid kõige võikamal moel 13. novembri Pariisi terrorirünnakutes. Seisame vastu maailma kurjusele ja vihkamisele õlg-õla kõrval, tehes koostööd kõikidega, kes armastavad elu, rahu ja sõprust. Alustades perekonnast ja koolikogukonnast kuni kõige laiemapõhjalise rahvusvahelise koostööni,” seisab üleskutses.

Avaldusele allakirjutanute sõnul ei ole vabadus, iseseisvus ja muretu argipäev iseenesestmõistetavus.

„Pariis, oleme oma kooliperedega mõtteis teiega ning langetame pea. Maailm peab muutuma paremaks ja me teeme selleks kõik,” seisab avalikus pöördumises, millele on alla kirjutanud Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, Tallinna 21. kooli direktor Meelis Kond, Tallinna reaalkooli direktor Ene Saar, Tallinna inglise kolledži direktor Toomas Kruusimägi, Tallinna Kadrioru saksa gümnaasiumi direktor Imbi Viisma, Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumi direktor Robert Ossipov ning Tallinna Koolmeistrite Nõukoda.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!