Miina Härma gümnaasium käis austust avaldamas kultuuriloo suurkujudele

3. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 31. oktoobril kell 11 kogunesid Miina Härma gümnaasiumi (MHG) õpetajad ja õpilased koos peredega Tartus Raadi kalmistule, kus peeti suurkujude päeva. Tutvuti Eesti kultuuriloo tähtsamate tegelastega, aidati korrastada nende haudu ja süüdati küünlaid.

Uuele algatusele, millest loodetakse koolis kujundada traditsioon, pani aluse MHG Hooliva klassi stipendiumifondi asutanud lapsevanemad. Selle ühe eestvedaja, Sten Weidebaumi sõnul oli kalmistule kogunenud üle 60 inimese – kaasatud olid nii emad-isad, õpetajad, õpilased kui ka väiksemad õed-vennad.

„Hingedepäeva eel koristasime lehed Raadi kalmistu Vana-Jaani osast, kus on kalmistu kõige vanemad hauad. Laste jaoks oli rõõmus tõdemus, et töö toimus kabeli ümbruses, kus filmiti paljude laste viimase aja lemmikfilmi „Supilinna salaselts” tegevus,” rääkis Weidebaum Õpetajate Lehele.

Traditsiooni algatanud lapsevanemad loodavad, et suurkujude päev annab lastele teadmise, et hoolivus on meie kultuuri loomulik osa ning et oma kodupaiga eest hoolitsemine ja kaaslastest hoolimine ei saa kunagi olla kampaania või projekt, vaid loomulik osa elust ja igapäevane olemise viis – täpselt nagu sõprus, loovus või armastus.

Miina Härma gümnaasiumi direktori Ene Tannbergi sõnul on nii Hooliva klassi algatus kui ka suurkujude päev selgelt kantud kooli vaimust ja väärtustab hoolimist, põlvkondadevahelist sidet, avatud meelt ning haritust. „Usun siiralt, et sellised koostegemised seovad koolipere tugevaks ja ühiseid väärtusi kandvaks kogukonnaks,” ütles Tannberg.

Ajaloo suurkujudega tutvus koolipere Kaarel Tarandi eestvedamisel, kelle sõnul on selline kalmistulkäik oluline, et lapsed saaksid kinnitust, et kalmistu on koht, mida ei pea kartma, vaid, kus on huvitav käia.

Päev lõppes küünalde süütamisega ning ühislaulmisega Miina Härma haual.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!