November on karjäärikuu: kutsu külalisõpetaja noortele oma valikutest rääkima

3. nov. 2015 Teibi Torm MTÜ Tagasi Kooli juht - Kommenteeri artiklit

Sel õppeaastal seisab ligi 20 000 põhikooli ja gümnaasiumi lõpuklasside õpilast silmitsi oluliste karjäärivalikutega. Et toetada õpilasi valikute tegemisel, kutsume õpetajaid kaasama tundidesse külalisõpetajaid. Novembris korraldab Tagasi Kooli karjäärikuu, mil seisame selle eest, et võimalikult paljud andekad ja huvitavad inimesed erinevatest organisatsioonidest oleksid õpetajatele kättesaadavad.

Külalisõpetajaid on inimesed erinevatest eluvaldkondadest, kes saavad jagada oma lugusid tööst ja elu valikutest ning inspireerida õpilasi pingutama oma järgmiste sammude nimel. Õpetajatele pakub külalisõpetaja kaasamine võimaluse laiendada õpilaste silmaringi tänapäeva võimalustest või tuua näiteid oma aine rakendustest mõnel reaalsel ametikohal. Noorte jaoks avaneb läbi külalistunni nii mõnegi elukutse või valdkonna täpsem sisu.

Selleks, et külalisõpetajate ja õpilaste kohtumised teoks saaksid, leiate külalisõpetajaid Tagasi Kooli infosüsteemist (www.tagasikooli.ee), aga kindlasti ka oma õpilaste lastevanemate ja kooli vilistlaste seast, ning oma tutvusringkonnast.

Toetame koos õpilasi oluliste otsuste tegemisel!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!