Õpetaja, kandideeri oma klassiga karjääriretkele

2. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeva, 4. novembrini saab registreeruda 9.–12. klassi õpilastele mõeldud karjääriretkedele ehk tutvumiskäikudele kohalike tööandjate juurde, mida KredEx novembri viimasel nädalal kaheksas Eesti maakonnas tasuta läbi viib.

KredEx ettevõtlusdivisjoni juht Jarmo Liiver ütles, et algatusega soovib ettevõte muuta kodupiirkonnad noorte jaoks atraktiivsemaks ja julgustada noori pärast õpinguid kodukanti tagasi tulema. „Kuigi noori ahvatleb väljavaade kolida pärast kooli lõpetamist mõnda suuremasse tõmbekeskusesse, ei ole see sugugi ainus viis karjääri tegemiseks. Soovime omalt poolt noorte arusaama oma tulevikuväljavaadetest avardada ning neid innustada, viies õpilased kokku võimalike tööandjatega. Meie koostööpartneritest ettevõtted on heaks näiteks, et kõige tähtsam on olla ise ettevõtlik ja näha võimalusi igal pool,” rääkis Liiver.

Ühe päeva jooksul külastatakse ühes maakonnas 3–4 valdavalt tootmisega tegelevat ettevõtet. Õpilased saavad oma silmaga tootmistegevust jälgida ja võimalusel ka ise käed külge panna. Karjääriretked toimuvad kaheksa maakonna (Tartu-, Pärnu-, Viljandi-, Lääne-Viru-, Ida-Viru-, Harju-, Saare- ja Järvamaa) kokku ligi 30 ettevõttes.

Retkest osa saamiseks tuleb saata sooviavaldus aadressile ekskursioon@kredex.ee ning põhjendada, miks ekskursioon huvi pakub ning kuidas plaanitakse karjääriretkedel omandatut edasi jagada või koolitöösse rakendada.

Laekunud taotluste seast valitakse karjääriretkel osalev klass välja 10. novembriks 2015. Retked leiavad aset novembrikuu viimasel nädalal.

Karjääriretkede korraldamist rahastab Euroopa Liit läbi Euroopa Regionaalarengu Fondi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!