Päästeametnikud koolitavad Narva kutseõppureid

16. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Narva kutseõppekeskuse esmakursuslased saavad osa koolitusprogrammist „Turvalisuse alused”, milles päästeameti ning politsei- ja piirivalveameti koolitajad õpetavad neile ohutut käitumist.

Juba neljandat aastat toimuvas koolitusprogrammis saavad kutseõppurid direktor Riina Veidenbaumi sõnul põhjalikud teadmised ja oskused selle kohta, kuidas ohtusid ennetada, nendega toime tulla ja turvaliselt käituda.

„Peame oluliseks, et selle koolituse läbiksid kõik meie uued õpilased,” ütles Veidenbaum, kes hindab kõrgelt koostööd vastavate ametitega.

Õppedirektor Tatjana Burikova lisas, et kooli eesmärgiks on koostöös ametitega luua turvalisust, sest iga meister peab käituma turvaliselt ja ohutult. „Kooli televisioonis töötavad multimeediumi eriala õpilased salvestasid õppetöö alguses intervjuu Narva noorsoopolitsei juhtiva inspektori Andrei Soboleviga,” ütles Burikova, et see võimaldab turvalisuse teemast osa saada veel laiemal publikul.

Pooleteisetunniste loengute jooksul räägitakse vee- ja liiklusohutusest, seaduskuulekusest ja kõigest sellest, mida õnnetuse korral teha ja mida mitte. Õpilased saavad õnnetuse korral käitumise praktiliselt läbi harjutada, et uued teadmised paremini kinnistuks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!