Personaalse uurimistoetuse saab 52 teadusprojekti

2. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Eesti teadusagentuuri hindamisnõukogu tegi eelmisel nädalal eelotsuse anda personaalne uurimistoetus 52 teadusprojektile ning jagada 8 järeldoktori uurimistoetust kokku 3,2 miljoni euro ulatuses.

Personaalsed uurimistoetused jagunevad stardi- ja otsingutoetusteks, toetuse saanud 52 teadusprojektist oli 14 bio- ja keskkonnateadustest (8 stardi- ja 6 otsingutoetust), 18 loodus- ja tehnikateadustest  (11 stardi- ja 7 otsingutoetust), 9 terviseuuringutest (4 stardi- ja 5 otsingutoetust) ning 11 ühiskonna ja kultuuriteadustest (4 stardi- ja 7 otsingutoetust).

Järeldoktoritoetusi anti välja 8, neist 3 järeldoktorit tuleb Eestisse ning 5 järeldoktorit suundub oma teadmisi täiendama välisriikidesse.

Personaalsete uurimistoetuste 2016. aasta taotlusvooru laekus 284 taotlust kogumahus 19 miljonit eurot, neist bio- ja keskkonnateadustes 59, loodus- ja tehnikateadustes 107, terviseuuringutes 33 ning ühiskonna ja kultuuriteadustes 84.  Järeldoktoritaotlusi laekus 69, nendest üks ei kvalifitseerunud ning kaks taotlejat loobusid.

Hindamisnõukogu eelotsused koos retsensentide hinnangutega saadetakse nii taotlejatele kui ka asutustele välja novembri keskpaigaks. Pärast taotlejatelt saadud tagasisidet tehakse lõppotsus jaanuari keskpaigaks.

Personaalne uurimistoetus on teadus-ja arendusasutuses töötava teadlase või tema juhitava väikese uurimisrühma kõrgetasemelise teadus- ja arendustegevuse toetus, mis jaguneb otsingutoetuseks (uudsele, otsingulisele ja kõrge rahvusvahelise tasemega uurimisprojektile, mille täitmisega võib kaasneda kõrge teaduslik risk), starditoetuseks (iseseisvate teadusuuringute alustamise toetus, mis on mõeldud noortele teadlastele iseseisva teadlaskarjääri arendamiseks ja oma uurimisrühma loomiseks) ning järeldoktori uurimistoetuseks (mõeldud lühikeseks perioodiks (kuni 24 kuud), eesmärgiks juhendaja juures täiendavate oskuste ja uute kogemuste saamine).

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!