Schwerini ja Tallinna õpilased võistlesid matemaatikas

20. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

11. novembril võistlesid Schwerini ja Tallinna õpilased juba kümnendat korda ühisel matemaatikaolümpiaadil. Südalinna koolis lahendas ülesandeid 128 kaheksanda klassi õpilast Tallinna 32 koolist.

Tallinnas on kõigil kümnel korral kahe linna võistlust koordineerinud Sirje Rei Tallinna haridusametist. Esimesest võistlusest alates on meeskonnas olnud ka Tallinna reaalkooli õpetaja Villu Raja. 2008. aastast on matemaatikaolümpiaadi korraldatud õpilasvahetustega – Tallinna õpilased osalevad sügiseti piirkonnavoorus Schwerinis ja sealsed õpilased talviti Tallinnas. Kui olümpiaadiülesanded lahendatud, on võõrustajad külalistele tutvustanud oma kodulinna, külastatud on kultuuriasutusi ja osaletud õppetundides.

Matemaatikaolümpiaadi ülesanded koostatakse kord Saksamaal, kord Eestis ning tõlgitakse eesti, vene ja saksa keelde. Ülesanne sisu õpilaste arvates siiski erineb – Saksamaal koostatud ülesannete lahendamisel läheb vaja rohkem loogilist mõtlemist.

Kahe linna võistluse tulemused on nähtavad haridusameti olümpiaadide lehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!