Tallinna keskraamatukogus algas kaks lugemisprogrammi

12. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinna keskraamatukogus algas kaks lugemisprogrammi, millest üks on mõeldud lastele, teine noortele ja täiskasvanutele.

Lugemisprogramm „Loeme valmis „Oma raamatu”” eesmärk on tähtsustada lugemist kui silmaringi ja sõnavara avardavat tegevust ning mõnusat vaba aja veetmise vormi. Selles saavad Tallinna alg- ja põhikoolijütsid osaleda kogu klassiga, kelle õpetaja peab registreerima piirkonna haruraamatukogus.

Programmi kestel loevad õpilased raamatuid ning koostavad iga loetud teose põhjal „Oma raamatusse” ühe A4 formaadis lehe. Sellel võib olla lühikokkuvõte, luuletus, reklaam, joonistus või midagi muud loovat. Programmi lõpus köidab raamatukogu lehed raamatuks. Võiduklassi, kelle raamatus on lehti kõige rohkem, ootab vahva auhind. Programm kestab 23. aprillini 2016.

Lisainfot leiab veebilehelt www.keskraamatukogu/lasteleht.

Programmi „Raamatuga kevadesse” neljas hooaeg, mis kannab alapealkirja „Tänapäeva muinasjutt”, aitab pikka ja pimedat talve sisukamalt mööda saata ka täiskasvanutel. Nimelt on raamatukogu koos vabatahtlikega valinud neile välja lugusid maagilistest juhtumistest, meeldejäävatest üleelamistest ja argipäeva tabamatust ilust.

Programmis on 54 teost, nende seas 18 eesti autoritelt, sh kaks luulekogu ja üks näidend, ning 33 välisautorite teost, sh neli autobiograafilist romaani, lisaks kolm filmi.

Iga läbi loetud raamatu põhjal täidetud tagasisidelehe eest saab lugeja oma lugemispassi templi. Lugejate vahel loositakse välja uudisteoseid, sisukam tagasiside avaldatakse raamatukogu veebilehel. Lõpupeole pääsevad vähemalt 20 raamatut läbi lugenud osalejad. Programm kestab 31. maini 2016.

Lisainfot ja raamatute nimekirja leiab keskraamatukogu veebilehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!