Tallinna tehnikaülikooli külastas Gruusia peaminister

4. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval külastas Tallinna tehnikaülikooli Mektory keskust Eestis riigivisiidil viibinud Gruusia peaminister Irakli Garibashvili koos kõrgetasemelise delegatsiooniga.

Gruusia peaministrit Irakli Garibashvilit, majandusministrit Dimitri Kumsishvilit, põllumajandusministrit Otar Daneliat, Euroopa asjade ministrit David Bakradzet ning teisi kõrgeid riigiametnikke tervitas TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo, kes rõhutas oma tervituses Eesti riigi ja TTÜ toetust Gruusia arengutele.

Ülikooli innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak tutvustas Gruusia külalistele Mektoryt ja Mektory idufirmasid ning laboreid. Mektory mobiilsete teenuste ja meedia laboris andis TTÜ informaatikainstituudi dotsent Innar Liiv ülevaate Eesti andmekaeve ning e-riigi õppe, teadus- ja arendustööst ning Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi teadur Ralf-Marin Soe tutvustas äpilaborit. Kohtumine päädis Eesti logistikasektori tegevuste ja klastri tutvustamisega.

Gruusia peaminister ja delegatsioon pidasid Mektoryt väga inspireerivaks ja põnevaks innovatsioonikeskkonnaks, mis ühendab teadlaste, ettevõtjate ja üliõpilaste tegevusi ning hindasid kõrgelt TTÜ võimalusi viia teadust ettevõtlusesse ning töötada välja tooteprototüüpe ja leida rahastust ettevõtlike ideede elluviimiseks.

Tallinna tehnikaülikoolis õpib 82 Gruusia tudengit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!