Tallinna ülikool valib rektorit

9. nov. 2015 - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikool kuulutas esmaspäeval välja rektori valimised. Kandidaate oodatakse 4. jaanuarini.

Rektoriks võib kandideerida isik, kes on või on olnud valitud professori ametikohale ja kellel on doktorikraad või sellele vastav kvalifikatsioon.

Kandidaatide esitamise õigus on ülikooli instituutide ja kolledžite nõukogudel, vähemalt ¼ ülikooli senati liikmetel ühiselt, vähemalt kaheksal ülikooli kuratooriumi liikmel ühiselt ning ametis oleval rektoril.

Kandidaate saab esitada 4. jaanuarini 2016, valimiskogu teeb otsuse 8. veebruaril 2016.

Ülikooli praegune rektor professor Tiit Land inaugureeriti 15. mail 2011.

Uus rektor valitakse ametiajaks 15. mai 2016 – 14. mai 2021.

Tallinna ülikool on suuruselt kolmas avalik-õiguslik ülikool Eestis. Seal õpib üle 8600 üliõpilase ning töötab üle 400 õppejõu ja teadlase. Ülikooli viieks fookusvaldkonnaks, millest igaüht esindab eri instituut, on haridusuuendus, digi- ja meediakultuur, kultuurilised kompetentsid, terve ja jätkusuutlik eluviis ning ühiskond ja avatud valitsemine. Kuuenda instituudi ülesanne on tegeleda digitaaltehnoloogiate ja analüütikaga. Lisaks on ülikoolil kolledž Rakveres ja Haapsalus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!